Roope Hintz roihusi! Hirmuvireinen suomalaistähti latoi hatullisen – Kotkaniemi osui loppuminuuteilla

Roope Hintzin komea vire jatkui jääkiekon NHL:ssä mahti-illalla. Suomalaishyökkääjä latoi kolme maalia Carolina Hurricanesin verkkoon, kun Dallas Stars juhli 4–1-voittoa.

Hintz aloitti Carolinaa vastaan maalitehtailunsa jo 1.13 minuutin pelin jälkeen. Suomalainen nosti Joe Pavelskin laukauksen irtokiekon aivan maalin kattoon ja vei Dallasin 1–0-johtoon.

Seuraava niitti syntyi toisessa erässä. Pavelski alusti nyt osuman syötöllään hyökkäysalueen keskustaan, josta Hintz teki ranteellaan tuhoa. 2–0.

Pavelski iski itse kolmannen erän puolivälin korvilla Dallasin 3–0-johtoon, minkä jälkeen Jesperi Kotkaniemi rusikoi maalin kulmalta osuman Carolinalle ajassa 56.27.

Kotkaniemen maali jäi kuitenkin Hurricanesin ainokaiseksi, ja kruunuksi huippuillalleen Hintz maalasi vielä pelin kolmannen rysänsä.

Ottelun päätösosuma syntyi tyhjään häkkiin vajaat kolme minuuttia ennen täyttä aikaa.

Voit ihastella Hintzin tuoretta maalitehtailua ylälaidan videolta.

Dallasin ja Carolinan kohtaamisissa jäällä viilettää runsaasti suomalaisia. Starsin riveissä huhkivat Hintzin ohella Joel Kiviranta, Jani Hakanpää, Miro Heiskanen ja Esa Lindell, Hurricanesilla Kotkaniemen lisäksi Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Antti Raanta oli Carolinan luukkuvahtina.

Hintz liitää viiden ottelun pisteputkessa ja on takonut sen aikana komeat tehot 7+2=9. Hintzin koko kauden saldo on 20 ottelun jälkeen 10+5=15.