Katso video: Upea näky taivaalla ihastutti Suomessakin, mutta ensi viikolla avaruus tarjoaa jotain vielä hienompaa: "Se näyttää upealta"

Venus, Jupiter ja Kuu ihastuttivat talvitaivaalla, mutta parempaa on pian luvassa 5:32
Katso videolta upeimmat kuvat Venuksesta, Jupiterista ja Kuusta Suomesta ja maailmalta!

Taivaankappaleiden kolmikko sai monet haukkomaan keskiviikkoiltana henkeään kauneudellaan. Ursasta kerrotaan, että ensi viikolla avaruudellista kauneutta on luvassa lisää.

Planeetat Venus ja Jupiter loistivat kirkkaina taivaalla keskiviikkoiltana. Näky oli hieno, mutta tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan mukaan ei kuitenkaan tutkimuksellisesti merkittävä.

– Taivaallisessa korurasiassa oli ekstrahienous, kun mukana oli kuunsirppi. Jupiter ja Venushan ovat lähestyneet toisiaan koko helmikuun, kertoo Ursan tiedottaja Anne Liljeström.

Mikäli ensi viikon torstaina 2. maaliskuuta sää on kirkas, on luvassa Liljeströmin mukaan vieläkin hienompi näky.

– Kuu poistuu Jupiterin ja Venuksen vierestä, ja planeetat jatkavat lähestymistä. Jupiterin ja Venuksen välillä on enää puoli astetta välimatkaa, mikä vastaa täysikuun halkaisijaa. Se näyttää upealta.

Oikeasti Jupiter ja Venus eivät ole lähestymässä toisiaan eivätkä varsinkaan kolahtamassa yhteen, vaan niiden välillä on avaruudessa 660 miljoonaa kilometriä.

Katso artikkelin ylälaidan videolta upeimmat kuvat Venuksesta, Jupiterista ja Kuusta Suomesta ja maailmalta!

Lue myös:

    Uusimmat