Katkerat takaiskut rasitteina – Valtteri Bottas linjaa Alfa Romeon uuden ykköstavoitteen

Tulosruutu: Carlos Sainz voitti Britannian GP:n, alun joukkokolari säikäytti

Alfa Romeon suomalaiskuski Valtteri Bottas koki pettymyksen viime sunnuntain Britannian GP:ssä, kun hän joutui keskeyttämään. Bottas linjaa nyt Alfa Romeon uuden ykköstavoitteen.

Bottas joutui kurvaamaan takaisin varikolle kierroksella 20. Vaihdelaatikkovika päätti suomalaisen kisan ennen aikojaan.

Alfa Romeon kannalta sunnuntain GP meni enemmän ja vähemmän penkin alle. Bottaksen tallikaverin Guanyu Zhoun kisa päättyi jo ykkösmutkaan, kun Mercedeksen George Russellin auto kimposi Zhoun menopeliin ja lähetti kiinalaisen vauhdilla päin ratavalleja.

Valmistajien MM-sarjassa Alfa Romeo on nyt jäänyt takamatkalle taistelussa McLarenia ja Alpinea vastaan. Alfa Romeon isoin kompastuskivi on liittynyt luotettavuuteen. Italialaissveitsiläinen talli on kokenut useita teknisiä takaiskuja alkukauden aikana.

Keskeytysten myötä Alfa Romeo on antanut tasoitusta muille.

Tämä ohjaa myös tavoitteita, jotka eivät enää liity valmistajien MM-sarjan sijoituksiin. Bottaksen mukaan Alfa Romeon ykköstavoite on viedä luotettavuuspuolta eteenpäin.

– Se on tällä hetkellä meidän pääprioriteettimme. Meillä tuntuu olevan ongelmia, jotka pitää ratkoa, koska kisavauhti on lupaavalla tasolla. Tein nytkin nousua, Bottas totesi Britannian GP:n jälkimainingeissa.

Isoin juttu Alfa Romeolle oli kuitenkin se, että kiinalaiskuljettaja Zhou selvisi lähes naarmuitta Britannian GP:n ensimmäisen mutkan kolarista. Se oli suoranainen ihme, sillä Zhoun auto kääntyi päälaelleen ja lensi ratavallien yli.

– Haluan palavasti päästä takaisin radalle. Olen kunnossa ja odotan innolla Itävallan viikonloppua, Zhou totesi.

F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Itävallan Red Bull ringin radalla.

Lue myös:

    Uusimmat