Mainos

Kasvispiirakka

Tässä reseptissä yhdistyy monen tälle palstalle lähetetyn toive: piirakkapohja, joka on terveellinen, eikä kovin rasvainen ja kasvistäyte. Lisäksi monelta on tullut toiveena kananmunaton leivonnainen. Tämä sopii myös hyvin sokerittomaan ruokavalioon. Mikäli et halua leipoa itse piirakkapohjaa, sopii pohjaksi myös pakasteruistaikina (500 g).

Kasvispiirakka

  • Piirakkavuoallinen
  • Pohjataikina:
  • 3 dl Hiivaleipäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 100 g voita, margariinia tai öljyä
  • 2 dl hienoa porkkanaraastetta
  • 1 dl kevytkermaa tai soijakermaa
  • Kasvistäyte:
  • 1 rkl voita, margariinia tai öljyä
  • 100 g purjosipulia
  • 300 g parsakaalia
  • 1 paprika (punainen tai keltainen)
  • ½ dl Hiivaleipäjauhoja
  • 2 dl maitoa tai soijamaitoa
  • ½ tl kirveliä
  • ½ tl rakuunaa
  • 1 tl basilikaa
  • ½-1 kasvisliemikuutiota
  • 50 g sinihomejuustoa
  • 50 g sulatejuustoa
  • 1 dl juustoraastetta (Emmental)
  • Leivitykseen:
  • Korppujauhoja

Sekoita leivinjauhe kulhossa hiivaleipäjauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin.

Lisää sekaan porkkanaraaste ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista.

Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

Valmista täyte hauduttamalla teflon-kasarissa tai -pannulla rasvassa suikaloitua purjosipulia ja parsakaalia n. 10 min. Lisää pieniksi kuutioitu paprika ja hiivaleipäjauhot ripotellen kasvisten päälle. Sekoita, lisää maito ja mausteet.

Anna täytteen saostua ja lisää homejuusto ja sulatejuusto. Sekoita, kunnes juustot sulavat täytteeseen. Levitä täyte piirakkapohjalle.

Paista 225 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min. Lisää juustoraaste piirakan päälle paiston puolivälissä.

Heleää Helluntaita!
t. Arja Savela

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.