Kasvisperunavartaat 25.6.2001

toim. Marita Suontausta

Kasvisperunavartaat


4-8 keitettyä uutta perunaa
8 tuoretta herkkusientä
1 punainen paprika
2 kypsää maissintähkää
1 kesäkurpitsa

Grillausöljy:
½dl öljyä
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
2 tl soijakastiketta
ripaus suolaa

1. Jos käytätä puisia grillivartaita, liota niitä vedessä noin tunti.
2. Paloittele kasvikset. Pienet perunat voivat olla kokonaisina. Pujota kasviksia vartaisiin. Sivele mausteöljyllä ja grillaa miedolla lämmöllä.

Kalkkunapurilaiset

n. 400 g jauhettua kalkkunaa tai broileria
1-2 sipulia silputtuna
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
vajaa 1 tl suolaa
mustapippuria rouhittuna

1. Sekoita jauhetun lihan joukkoon muut ainekset.
Muotoile pihveiksi. Sipaise päälle vartaiden mausteöljyä.
Paista grillissä tai parilalla kypsäksi.

Mummon Salaatti

1-2 kerää lehtisalaattia
pieni nippu retiisejä
pala kurkkua
muutama tomaatti

Kastike:
3 kananmunaa
0,5 dl etikkaa
1 rkl sokeria reilu
1 rkl makeaa sinappia
rouhittua valkopippuria
2 dl kuohukermaa

1. Keitä kanamunat koviksi. Jäähdytä ja kuori ne. Erota keltuaiset ja valkuaiset erikseen.
2. Huuhtele salaatti ja ravista kuivaksi. Viipaloi retiisit ja kurkku ja lohko tomaatit. Asettele ainekset salaattikulhoon tai vadille.
3. Murskaa valkuaiset haarukalla ja ripottele salaatille.
4. Hienonna keltuaiset kulhossa. Sekoita joukkoon sinappi, etikka, pippuri ja sokeri. Vatkaa toisessa kulhossa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita sinappiseokseen. Nostele salaatin päälle tai tarjoa erikseen.

Lue myös:

    Uusimmat