Kasviksilla kuorrutetut porsaankyljykset (4:lle) 17.9.1999

toim. Kati Nappa

4 porsaankyljystä
2 tl voita tai marg.
ja 1 tl öljyä
pinnalle:
2-3 lehtikaalin lehteä tai
lohko kukkakaalia
1-2 sipulia
(2-3 rkl ananasmurskaa tai 2 tl hunajaa tai siirappia)
1-3 tl currya
persiljaa tai yrttejä suolaa, mustapippuria
1 tl öljyä
2-4 rkl kevytranskankermaa tai
tuorejuustoa

Haudutusliemeksi:


1/-1 dl valkoviiniä,
vettä tai lihalientä

Ota porsaankyljykset huoneenlämpöön 1/2-1 tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Silppua lehtikaalin lehdet (ei ruotia, joka vaatii pidemmän kypsymisajan) tai kukkakaali.
Lorauta pannulle tilkka öljyä. Lisää sipulit ja kuullota hetki.Ripottele pinnalle curry ja pyöräytä sekaisin. Lisää silputtu lehtikaali (ei lehtiruotia) tai kukkakaali ja halutessasi ananasmurskaa tai siirappia. Anna hautua pehmeiksi.
Hienonna joukkoon vähän yrttejä ja mausta suolalla ja pippurilla ja lisää joukkoon ranskankermaa tai tuorejuustoa.
Pyyhkäise porsaankyljysten pinta kuivaksi ja nosta kuumaan pannuun, jossa on vähän rasvaa. Paista kummaltakin puolelta noin minuutti. Mausta pippurilla ja suolalla. Vähennä levyn lämpöä ja lusikoi sipuli-kaaliseos kyljysten päälle. Lorauta pannulle valkoviiniä, vettä tai lihalientä, peitä kannella ja anna kypsyä 3-4 minuuttia.
Tarjoa kyljysten seuraksi keitettyjä perunoita tai perunalunta ja väri-iloksi porkkanoita. Sipulin ja lehtikaalin asemesta voit käyttää kasviksena esim. hapankaalia, kesäkurpitsaa ym. Jälkiruoaksi maistuu kuohkeaksi vatkattu puolukkavispipuuro.

Lue myös:

    Uusimmat