Mainos

Käsityön Ystävät 130 vuotta

Suomen Käsityön Ystävien toiminnan tavoitteena on ollut omaleimaisen suomalaisen tekstiilitaiteen ja käsityötaidon edistäminen jo 130 vuoden ajan.

Suomen Käsityön Ystävät yhdistetään usein ryijyihin ja taidetekstiileihin. Suunnittelijoiden nimilista on pitkä ja vakuuttava sisältäen suuria suomalaisia taiteilijoita kuten Eliel Saarinen, Akseli Gallen-Kallela, Helen Schjerfbeck, Rut Bryk, Gunnel Nyman, Timo Sarpaneva ja monia muita.

Julkisuudesta tuttujen tuotteiden lisäksi Käsityön ystävät suunnittelee ja toteuttaa huonekalukankaita, verhoja, kattaustekstiilejä, kirkkotekstiilejä, lippuja ja viirejä.

Käsityön Ystävien toiminnasta kertoi Heli Moilanen ja tämän päivän sisustajalle suunnitellusta, paloista muodostuvasta Seinäruusu-ryijystään kertoi sisustusarkkitehti Elina Aalto.

Suomen Käsityön Ystävien myymälä sijaitsee Helsingin Senaatintorin kulmalla Kiseleffin talossa, missä myös ohjelman juonnot oli kuvattu.

Suomalaisen ryijyn historiasta on julkaistu kattava kirja Ryijy elää. Kirja kertoo suomalaisen ryijyn tarinan viikinkiajan makuupeitteestä arvostetuksi taidetekstiiliksi. Kirja perustuu Tuomas Sopasen laajaan ryijykokoelmaan ja kirjan toisena kirjoittajana on ryijyjen tuntija Leena Willberg.

www.kasityonystavat.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.