Karmiva video helsinkiläistapahtumasta leviää – ulkopuolinen ohitti valvonnan ja sai järkyttävät vammat: "Pahinta, mitä voi tapahtua"

Helsingin Sinebrychoffin puistossa tai tutummin Koffin puistossa viime sunnuntaina järjestetty rullalautailutapahtuma sai todella ikävän käänteen, kun kovavauhtiselle hyppyriradalle tunkeutui ulkopuolinen henkilö. 

Yhdeksännen kerran järjestetyt Koffin vauhtikisat sisälsivät dramatiikkaa, kun järjestäjän mukaan noin 50-vuotias suomalaismies meni omin luvin radalle ja rysähti ison hypyn päätteeksi holtittomassa asennossa vastahyppyriin. 

Tapahtuman järjestelyistä vastaava kanadalainen Marc-Antoine Marcoux painottaa MTV Urheilun haastattelussa, että vauhtikisat on tarkoitettu ammattimaisille rullalautailijoille. 

– Suurin osa siellä lautailevista tekee tätä työkseen ja tietää mitä tekee. 

– Yritämme valvoa tätä parhaamme mukaan. Tämä kyseinen henkilö pääsi valvonnan läpi, ikävä kyllä. Kukaan ei pystynyt estämään häntä. Olin radan alapäässä, ja toivoin, että joku olisi ottanut hänestä kiinni vauhtirinteessä, Marcoux kertaa. 

– Onnettomuus oli todella ikävä.  

Video onnettomuudesta on jaettu yli kahden miljoonan seuraamalle Instagram-tilille Hallofmeat. Karmivan videon voi katsoa tästä linkistä omalla vastuulla – ei herkille. Moni kommentoi Instagram-julkaisussa, ettei kyseisellä henkilöllä olisi pitänyt olla mitään asiaa hyppyriin. 

Marcoux'n mukaan paikalla oli lääkintähenkilökuntaa. Loukkaantunut kuljetettiin sairaalaan, minkä jälkeen Marcoux on seurannut hänen toipumistaan.  

– Hänen tilansa on vakaa. Hänen molemmat jalkansa murtuivat. Toivon, että hän toipuu täysin. Muuta en osaa sanoa. 

Alla olevalla videolla Koffin vauhtikisojen jakamaa videomateriaalia kyseisestä hyppyristä. 

Marcoux ei ollut nähnyt kyseistä mieshenkilöä koskaan aiemmin. Hän epäili loukkaantuneen olleen päihtynyt.  

– En tiedä, mikä ajoi hänet tuohon.

– Tällaista ei ole koskaan aiemmin tapahtunut (vauhtikisoissa). Emme halua sen toistuvan ikinä, koska se on tavallaan pahinta, mitä voi tapahtua, Marcoux painottaa ja sanoo, että "tapaus toi monille tunteet pintaan".  

Marcoux on asunut Suomessa 11 vuotta. Hän haluaa järjestää Koffin vauhtikisat myös ensi vuonna, ottaen oppia virheistä. 

– Moni on sanonut, että kisapäivä on heidän vuotensa paras päivä, Marcoux summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat