Karmeita lisätietoja Kreikan veneturmasta: Uhreja saattaa olla jopa yli 600

Kreikassa pelastustyöntekijät ovat jatkaneet etsintöjä Joonianmerellä keskiviikkona uponneessa siirtolaisveneessä olleiden löytämiseksi. Toiveet eloonjääneiden löytämisestä alkavat kuitenkin hiipua.

Ylitäyden kalastusaluksen haaksirikon jäljiltä on löydetty vajaat 80 kuolonuhria ja runsaat sata hengissä pelastunutta. YK:n pakolaisjärjestön mukaan kuvat aluksesta sekä eloonjääneiden kertomukset viittaavat siihen, että aluksessa oli satoja ihmisiä.

Kalamatan sairaalan lääkäri kertoi kuulleensa usealta pelastuneelta, että aluksessa olisi ollut yhteensä 750 ihmistä. Tämä tarkoittaisi, että kuolonuhrien määrä voisi nousta yli 600:aan.

Veneessä olleet ovat myös kertoneet nähneensä ruumassa noin sata lasta.

Kreikan poliisi pidätti torstaina yhdeksän egyptiläistä epäiltynä ihmissalakuljetuksesta. Yksi pidätetyistä on uponneen aluksen päällikkö.

Kalamatan kaupunkiin toistaiseksi sijoitetut eloonjääneet ovat kotoisin pääosin Syyriasta, Egyptistä ja Pakistanista.

Kreikkalaismedian mukaan kalastusalus oli lähtenyt matkaan Egyptistä, ja se oli käynyt noutamassa Eurooppaan pyrkiviä siirtolaisia Tobrukista Libyasta. Kreikan rannikkovartiosto on kertonut yrittäneensä tulla aluksen avuksi jo ennen sen uppoamista, mutta viranomaisten mukaan avuntarjoukset oli torjuttu.

Uutista päivitetty kauttaaltaan kello 12.57.

Lue myös:

    Uusimmat