Juha Kärkkäinen pyytää anteeksi Sauli Niinistöltä salaliittopuheitaan – "Lopetan poliittisten kannanottojen julkaisun"

Tavaratalo ja verkkokauppa Kärkkäisen perustaja Juha Kärkkäinen pyytää anteeksi kohua herättäneitä sosiaalisen median kirjoituksiaan, joissa hän muun muassa nimitti presidentti Sauli Niinistöä "Nwo:n kätyriksi" ja väitti holokaustin olevan sepitettä.

Juha Kärkkäinen on julkaissut yhtiön Facebook-sivulla tiedotteen, jonka mukaan hän on käynyt keskustelua työntekijöiden kanssa kirjoituksestaan ja sen saamasta mediahuomiosta. Hän sanoo ymmärtävänsä, että on asettanut työntekijät vaikeaan asemaan.

– Kunnioituksesta yhtiön työntekijöitä ja tavarantoimittajia kohtaan olen päättänyt, että lopetan poliittisten ja ihmisten yhteisiin asioihin liittyvien kannanottojen julkaisemisen, hän kirjoittaa.

– Olen myös tarpeettomasti nimitellyt tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä sosiaalisessa mediassa, mistä osoitan hänelle julkisen anteeksipyynnön. Lisäksi osoitan anteeksipyyntöni kaikille niille ihmisille, joita olen mahdollisesti loukannut sosiaalisessa mediassa tekemilläni julkaisuilla tai kannanotoilla.

Väitti holokaustia sepitteeksi

Lauantaina julkaisemassaan kirjoituksessa Kärkkäinen arvosteli Sauli Niinistön esiintymistä Ruotsissa järjestetyttä holokaustifoorumissa. Hän nimitti Niinistöä ”Nwo:n kätyksi”, millä hän viitannee New world order -salaliittoteoriaan.

Kärkkäinen totesi päivityksensä kommentissa, että "koko holokausti on tarinaa".

Juha Kärkkäinen on puhunut aiemmin avoimesti muun muassa rokotevastaisuudestaan, ja on tehnyt yhteistyötä uusnatsien kanssa.

Monet yritykset ovat lopettaneet yhteistyön Kärkkäisen kanssa hänen poliittisten mielipiteidensä vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja