Tavarataloyrittäjä Kärkkäiseltä hurja syytös presidentti Sauli Niinistöstä: "Nwo-kätyri" – kiisti päivityksessään myös holokaustin

Avoimesti rokotevastainen ja muun muassa holokaustin kieltänyt tavarataloyrittäjä Juha Kärkkäinen on ottanut nyt hampaisiinsa presidentti Sauli Niinistön. 

Juha Kärkkäinen jakoi julkisella Facebook-sivullaan eilen tekstin, jossa hän kommentoi Sauli Niinistön esiintymistä Ruotsissa järjestetyssä holokaustifoorumissa.

Niinistö osallistui tämän kuun puolessa välissä Malmön kansainväliseen foorumiin holokaustin muistamiseksi ja antisemitismiä vastaan. Remember ReAct -foorumiin osallistui valtion- ja hallitusten päämiehiä, tutkijoita, asiantuntijoita ja kansalaisyhteiskunnan edustajia noin 50 maasta. 

Foorumi oli alun perin määrä järjestää viime vuonna, jolloin tuli kuluneeksi 75 vuotta toisen maailmansodan päättymisestä ja Auschwitz-Birkenaun vapauttamisesta. Tilaisuutta siirrettiin vuodella koronaviruksen vuoksi.

– Sale on Nwo kätyri, Kärkkäinen kommentoi Niinistön vierailua Facebook-päivityksessään.

Nwo:lla Kärkkäinen viitannee New world order -salaliittoteoriaan. Sen mukaan yksi tai useampi ryhmä eri puolilta maailmaa suunnittelee epädemokraattista, totalitaristista maailmanhallitusta. 

"En nyt ole kiinnostunut vastailemaan"

Kärkkäinen toteaa päivityksensä kommentissa vielä, että ”koko holokausti on tarinaa”.

– Todellisuudessa nimenomaan juutalaiset ovat murhanneet vähintään 20 miljoonaa kristittyä neukkulassa josta taas kaikki vaikenevat, Kärkkäinen väittää.

Iltalehti tavoitti Juha Kärkkäisen haastateltavaksi, mutta hän ei halunnut selittää kirjoituksiaan. 

– En nyt ole kiinnostunut vastailemaan, Kärkkäinen kuittasi lehden kysymykset Niinistön kätyriydestä ja holokaustin olemista tarinaa.

Monet firmat lopettaneet yhteistyön Kärkkäisen kanssa

Juha Kärkkäinen on aiemmin tuomittu sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmään vastaan.

Kärkkäinen kuvataan esimerkiksi Helsingin Sanomien henkilökuvassa maailmankatsomukseltaan äärioikeistolaiseksi, joka radikalisoitui asuttuaan vuosina 2006–2007 Yhdysvalloissa. 

Suomeen palattuaan hän perusti Magneettimedian, jonka päätoimittajaksi hän ryhtyi. Myöhemmin hän alkoi myös tehdä yhteistyötä uusnatsien kanssa.

Kärkkäinen Oy on Suomen neljänneksi suurin halpamyymäläketju, jolla on liikkeet muun muassa Lahdessa, Oulussa ja Jyväskylässä. Vuonna 2014 Ylivieskan kaupunki palkitsi Kärkkäisen ansioistaan Pro Ylivieska -mitalilla. 

Esimerkiksi Finlayson, Fiskars ja vaatemerkki Makia ovat lopettaneet yhteistyön Kärkkäisen kanssa tämän poliittisten mielipiteiden takia.

Poistettu suora linkki Kärkkäisen Facebook-julkaisuun jutusta 26. lokakuuta klo 12.27.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja