Karjalainen: Rääkkylän kunnanjohtaja julkaissut härskejä viestejä X:ssä – "namupylly"

Rääkkylän kunnanjohtaja Esko Rautiainen on kommentoinut vähäpukeisten naisten kuvia julkisella tilillään viestipalvelu X:ssä, kertoo sanomalehti Karjalainen. Rautiaisen tiliä ei enää löydy viestipalvelusta.

Karjalainen sanoo viestipoimintojen olevan peräisin puolen vuoden ajalta. Viesteissä Rautiainen on muun muassa kommentoinut kuvaan "namupylly", sanonut setämiestenkin tykkäävän piparista ja siteerannut Veikko Huovisen romaanihahmoa kirjoittaessaan "näteistä tissinmoikuloista".

– Ja joisi skumpat siitä alempaa, oli Rautiainen Karjalaisen mukaan vastannut, kun eräs käyttäjä toivoi, että joku nuolisi "juustokastiketta mun vatsalta".

Rautiainen kertoi alun perin Karjalaisen uutisessa, ettei hän pidä viestittelyä asiattomana käytöksenä eikä lähettäisi viestejä, jos ne olisivat loukkaavia vastaanottajalle. Hän sanoi voivansa kirjoittaa palvelussa myös omana itsenään, ei aina kunnanjohtajana.

Perjantaina aamulla Rautiainen kuitenkin pyysi anteeksi käytöstään Rääkkylän kunnan Facebook-sivulla suomeksi ja englanniksi julkaistussa päivityksessä.

–  En enää saa tehtyä tekemättömäksi, mutta lupaan parantaa tapani ja huolehtia siitä, että vastaiset päivitykseni millä tahansa sosiaalisen median alustalla ovat asiallisia, päivityksessä lukee.

Facebook-päivityksestä uutisoivat aiemmin Karjalainen ja Helsingin Sanomat. Kunnanjohtaja kertoo HS:lle, että hän on itse poistanut tilinsä viestipalvelu X:stä.

Rääkkylän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tapio Hämäläinen (vas.) sanoi Karjalaiselle, että viestittely on kunnanjohtajalle erittäin sopimatonta käytöstä. Myös kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Laasonen (kesk.) kertoi lehdelle suhtautuvansa asiaan vakavasti.

Lue myös:

    Uusimmat