Video: Karille ajanut Amorella lipuu nyt hinauksessa kohti Naantalia, korjauksessa arvellaan kestävän useita viikkoja

0:23
Katso videolta, kun Amorella matkaa kohti Naantalin korjaustelakkaa. Video: Viking Line.

Karille ajanut Amorella-matkustajalautta matkaa parhaillaan hinauksessa kohti Naantalin korjaustelakkaa, Viking Linelta kerrotaan. Matka alkoi Ahvenanmaan Långnäsistä puoliltaöin, ja sen odotetaan kestävän koko päivän.

Korjaustöiden odotetaan tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnströmin mukaan kestävän ainakin kaksi viikkoa, ehkä pidempäänkin. Boijer-Svahnström kertoo, että korjauksien yhteydessä saatetaan tehdä myös muita huoltotöitä.

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) tutkii Amorellan turmaa. Viestintäpäällikkö Tiina Bieber kertoo, että Otkes pyrkii paikalle tutkimaan alusta mahdollisimman pian sen saavuttua telakalle. Otkes ei ole vielä ollut aluksella lainkaan.

–  Ei ollut järkeä mennä paikalle, kun alus oli vielä pohjassa, Bieber kertoo.

Tarkoituksena on pian muun muassa selvittää, millaisia vaurioita karilleajo on laivaan aiheuttanut.

Bieberin mukaan Otkesilla on lähipäivinä ohjelmassa lisäksi muun muassa aluksen kulkeman väylän lisätarkastelua ja kuulemisia.

–  Läheskään kaikkia asianosaisia ei ole vielä kuultu.

Myös aluksen tallenteita on purkamatta, eivätkä ne kaikki vielä ole Otkesin hallussa.

Otkesin johtaja Veli-Pekka Nurmi sanoi STT:lle pian onnettomuuden jälkeen, että juuri tallenteet ovat ratkaisevassa asemassa tilanteen selvittämisessä.

Aluksen "eräänlainen musta laatikko", voyage data recorded eli VDR, tallentaa sekä komentosiltakeskustelut että aluksen parametrit. Nurmen mukaan tiedoista saadaan selville tarkalleen, miten alusta on ohjattu ja miten sen koneita on käytetty.

VDR-tallenne Otkesilla jo on.

Tutkinnan tuloksista on arvioitu kerrottavan julkisuuteen kuukauden tai kahden kuluttua.

Sunnuntaina karille, keskiviikkona Långnäsiin

Amorella siirrettiin Långnäsiin keskiviikkona. Se ajoi karille sunnuntaina puolenpäivän jälkeen Julgrundilla Ahvenanmaan saaristossa, minkä jälkeen se ajettiin pian Järsön rantaan uppoamisen estämiseksi. Laiva oli tämän jälkeen keulastaan kiinni pohjassa saaren edustan matalikolla.

Aluksella oli karilleajon sattuessa noin 200 matkustajaa ja 80 miehistön jäsentä. Matkustajat kuljetettiin vielä saman päivän aikana Maarianhaminaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja