Kari Tapion poika isänsä kuolinpesän huutokaupasta: Aina joku nillittää, että yritetään rahastaa

Kari Tapion poika Joona Jalkanen kertoo, että hänen mielestään huutokauppa on oiva tapa realisoida hänen edesmenneiden vanhempiensa kuolinpesän jäämistöä.

Suosikkimuusikko Kari Tapio menehtyi äkillisesti sairaskohtaukseen joulukuussa 2010. Hänen pitkäaikainen puolisonsa Pia Viheriävaara menehtyi huhtikuussa 2015.

Ensi kuussa parin kuolinpesän jäämistöä huutokaupataan Espoossa. Kari Tapion managerinakin toiminut poika Joona Jalkanen kertoo, että huutokaupalla saatiin lyötyä monta kärpästä yhdellä iskulla.

– Äidillä ja isällä oli pitkä yhteinen historia ja elämä. Tavaraa kertyi vuosien varrella niin paljon. Toki minä, Jani ja Jiri olemme ottaneet käyttöön paljon tavaroita, mutta kaikki ei mahdu millään, Jalkanen kertoo MTV.fille.

– Kaikki kamat olisi muuten vain pinottu johonkin varastoon. Nyt olemme tehneet ison duunin sen eteen, että olemme putsanneet ja kunnostaneet tavarat myyntikuntoon.

Huutokauppa järjestetään sunnuntaina 16. huhtikuuta ja ennakkokatselmus pidetään edellisenä päivänä. Huutokaupattavien tavaroiden joukosta löytyy myös arvoesineitä.

– Olen sen verran poikanen vielä, ettei käteeni sovi Rolex-kello. Siksi sellainen esimerkiksi myydään. Äidillä oli myös yhdessä vaiheessa vähän kalliimpi maku, joten myytäväksi on kertynyt kymmeniä laukkuja, Jalkanen luettelee.

Huutokaupan meklarina toimii Huutokauppakeisari-ohjelmasta tuttu Aki Palsanmäki. Jalkanen kertoo, että Palsanmäki oli meklarin pestistä varsin otettu.

– Aki oli todella onnellinen ja otettu, kun hänelle soitin ja moista ehdotin. Hän on fanittanut isää pienestä pitäen, Jalkanen kertoo hyväntuulisena.

Syytöksiä rahastamisesta

Joona Jalkanen on järjestänyt useita muistokonsertteja ja -tapahtumia isänsä kuoleman jälkeen. Hän kertoo, että on ehtinyt tottua myös negatiiviseen palautteeseen.

– Aina joku nillittää, että yritetään rahastaa isän muistolla. Tähän palautteeseen olen tottunut, Jalkanen toteaa.

– Ei Kari Tapio ole ensimmäinen, jonka tavaroita huutokaupataan, mutta aina joku pahoittaa mielensä. Onneksi tämä on kuitenkin palautteesta se vähemmistö. Ei isää pidä unohtaa, musiikki on ikuista ja se tuo iloa ihmisille yhä. 

Lue myös:

    Uusimmat