Kari Tapion faneille hyviä uutisia – luvassa ennen julkaisematonta musiikkia

Vuonna 2010 menehtyneen iskelmälegendan syntymän 70-vuotisjuhlaa kunnioitetaan syksyllä ennen julkaisemattomalla musiikilla.

Vaikka iskelmälegenda Kari Tapion kuolemasta on kulunut jo monta vuotta, elää hänen musiikkinsa yhä vahvasti. Syksyllä Kari Tapion faneja hemmotellaan julkaisemalla mestarin aiemmin julkaisematonta musiikkia.  

Kari Tapion Sydämeni lyö -single julkaistaan elokuussa ja syyskuussa päivänvalon näkee samaa nimeä kantava albumi.

– Haluamme levyllä juhlistaa isän juhlavuotta. Sydämeni lyö on Erik Lindströmin säveltämä kappale, jonka isä kävi laulamassa Erikin nauhoituksissa 2000-luvulla. Tuolloin kappaletta ei vielä julkaistu levyllä, sillä se ei vain sopinut teemaan. Kappale piti julkaista myöhemmin ja nyt on sen aika, Kari Tapion poika Joona Jalkanen kertoo.

Sydämeni lyö -albumilla on luvassa erilaisia klassikoita ja ikivihreitä.

– Esimerkiksi My Way ja Sateenkaaren tuolla puolen. Kappaleita, joita isä olisi aina halunnut levyttää. Levyllä on taltiointeja myös Amerikan reissulta, kun kävimme Elviksen Sun Studiolla nauhoittamassa vuonna 2009, Joona paljastaa.

– Tämä on hieno asia kaikille Kari Tapion musiikin ystäville. Odotan innolla ja jännityksellä syksyä, hän jatkaa.

Luvassa nimikkoareena ja Kari Tapio -museo

Kari Tapion syntymän 70-vuotisjuhlaa kunnioittava juhlakiertue käynnistyy Suonenjoelta perjantaina 10. heinäkuuta. 

Syyskuun lopulla Pieksämäelle avataan Kari Tapio Paalupaikka Areena.  Monipuolisen tapahtumakeskuksen ja tanssiravintolan lisäksi paikkakunnalle tulee myös Kari Tapion urasta kertova museo.

Kari Tapio, oikealta nimeltään Kari Jalkanen, syntyi Suonenjoella 22.11.1945. Hän menehtyi sairaskohtaukseen joulukuussa 2010. Kari Tapio sai uransa aikana yhteensä 21 kultalevyä, 8 platinalevyä ja yhden tuplaplatinan. Iskelmä-Finlandian hän sai vuonna 2003. Lisäksi hänet valittiin Emma-gaalassa parhaaksi miespuoliseksi artistiksi vuosina 1999 ja 2005.

Sydämeni lyö -albumi julkaistaan 18. syyskuuta. Sitä ennen julkaistaan 17. elokuuta samaa nimeä kantava single.

Lue myös:

    Uusimmat