Kari osti junalipun itselleen ja autolleen Helsinkiin – matka tyssäsi heti alkuunsa, kun VR:n sivu ei varoittanut liian suuresta autosta: Koska mies ei mahtunut ulos autonsa ikkunasta, matka oli taitettava ajaen

Yrittäjä Kari Kivelä oli aikeissa matkustaa Rovaniemeltä Helsinkiin pakettiautonsa kanssa nukkuen itse mukavasti junan makuuvaunussa, mutta toisin kävi. Pakettiauto mahtui lastauksessa autovaunuun, mutta Kivelä ei mahtunut avaamaan auton ovea. Vaikka VR:n sivuilla sanotaan, etteivät kaikki pakettiautot sovi kyytiin, VR:n verkkokauppasivut eivät Kivelän mukaan asiaa ilmoittaneet. 

Kivelä oli keskiviikkona Rovaniemellä ja hänen oli tarkoitus matkustaa VR:n junalla Helsinkiin autonsa kanssa yöjunalla. Liput matkalle oli jo ostettu, mutta autovaunun lastauksessa ilmeni ongelma. 

– Ajoin auton sinne autovaunuun ja siellä vastassa oleva virkailija näytti jo valmiiksi pettyneeltä. Kun ajoin perille ja yritin avata auton ovea, niin eihän se mahtunut aukeamaan. Avasin sitten virkailijalle ikkunan, joka sanoi: "tule ikkunasta!", Kivelä kertoo MTV Uutisille. 

Kivelä ei kuitenkaan tarttunut tarjoukseen, sillä sanoo olevansa jo vanhempi mies. 

– Virkailija sanoi, että laihat ja ketterät miehet joskus tulevat ikkunan kautta ulos ja sitten perillä taas menevät ikkunasta autoon, Kivelä nauraa.

– Minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin peruuttaa auto takaisin ulos ja lähteä ajaen matkaan, Kivelä summaa. 

Kun Kivelä ei sopinut autovaunussa Volkswagen Transporterinsa ikkunasta ulos, hän peruutti autonsa ulos ja joutui ajamaan yöksi kotiinsa Ouluun. Hän nukkui lyhyet unet kotona ja ajoi Oulusta aamuyöllä Helsinkiin. 

– Lähdin Oulusta Helsinkiin puoli viiden aikaan torstaina. Ensimmäiset aamun työpalaverit peruuntuivat. 

Mikseivät VR:n verkkosivut ilmoita kielletyistä automalleista?

VR:n verkkosivujen autojuna-paketissa luetellaan esimerkkejä kielletyistä automalleista.

Sivuilla mainitaan, että täysin katetussa autonkuljetusvaunussa ei voi kuljettaa ylileveitä tai painavia pakettiautoja.

Kiellettyjen automallien esimerkkilistaus ja autojen sallitun koon rajat löytyvät täältä. Kiellettyjä automalleja ei kuitenkaan ilmoiteta verkkokaupassa lippua ostettaessa. Tieto pitää etsiä itse erikseen verkkosivuilta.

Kivelä sanoo ihmetelleensä, miksei VR:n verkkokauppa ilmoita, ettei auto sovi autovaunun kyytiin, vaikka lippua ostettaessa kysytään auton malli ja mitat. 

– Kyllähän se harmitti, kun pitikin sitten lähteä ajamaan. Kyllä VR:n pitäisi tämä asia laittaa kuntoon, koska autovaunun virkailija sanoi, että heille tulee jatkuvasti ihmisiä liian suurien pakettiautojen kanssa.

Kivelän junamatkasta kirjoitti ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja