Karaokeilta

  • Karaoke Punch (sangria-tyylinen boolijuoma)
  • Puutarhurin salaatti
  • Chili hot dogit
  • Kahden suklaan fondyy

Karaoke Punch

  • (5 hengelle)
  • 5 cl tummaa rommia
  • 5 cl Grand Marnier -likööriä
  • 2 dl ananasmehua
  • 2 dl sokeria
  • 4 cl vodkaa
  • ½ pulloa valkoviiniä
  • ½ pulloa punaviiniä
  • ½ l Spriteä
  • 1 rasia mansikoita, viipaloituna
  • 1 rasia mustikoita
  • 2 persikkaa, viipaloituna
  • ½ ananasta, kuorittuna ja viipaloituna
  • 1 vihreä omena, kuorittuna viipaloituna
  • paljon jäitä

Viipaloi kaikki hedelmät ja pistä ne samaan kulhoon. Lisää hedelmien joukkoon 2 dl sokeria, 5 cl tummaa rommia, 5 cl Grand Marnier -likööriä, 2 dl ananasmehua ja 4 cl vodkaa. Sekoita hyvin ja jätä hedelmät maustumaan jääkaappiin noin tunnin ajaksi. Lopuksi lisää loput nestemäiset ainesosat ja tarjoile jäiden kera.

Puutarhurin salaatti

  • (5 hengelle)
  • 2 ruukkua rucola-salaattia
  • 1 nippu frisee-salaattia
  • 2 päärynää, viipaloituna
  • 2 vihreää omenaa, viipaloituna
  • 150-180 g pekonia (oman maun mukaan)
  • 1 dl raastettua cheddar-juustoa tai mustaleima-emmentalia
  • Kastike:
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl sinappia
  • 1 1/2 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 dl öljyä

Paista pekoni rapeaksi uunissa tai paistinpannulla tilkassa öljyä. Valmista seuraavaksi kastike. Sekoita kaikki muut kastikkeen aineet keskenään paitsi öljy. Lisää öljy vähitellen kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Asettele salaatit lautaselle ja lisää päärynä- sekä omenaviipaleet, pekoni ja juusto. Kaada lopuksi reilusti kastiketta salaatin päälle.

Chili Hot Dogit

  • Chili con carne:
  • 1 1/2 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 200 g jauhelihaa
  • 1 rkl öljyä
  • 100 g pekonia
  • 1 purkki ruskeita papuja vedessä (kidney beans)
  • 3 rkl ketsuppia
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1/2 demiglacea (lihaliemitiivistettä)
  • 1 1/2 rkl siirappia
  • 1/2 dl vettä
  • 4 tl jauhelihamaustetta
  • 1 rkl Worchestershire-kastiketta

Kypsennä 2 murskattua valkosipulin kynttä tilkassa öljyä ja lisää jauheliha. Mausta jauheliha juustokuminalla, korianterilla ja suolalla. Paista eri paistinpannussa pilkottu pekoni. Lisää paistettu pekoni jauhelihaseokseen. Valuta papupurkin ylimääräinen neste pois. Huuhtele pavut ja lisää ne jauhelihaseokseen. Lisää ketsuppi ja tomaattipyree seokseen. Lisää vesi ja lihaliemitiiviste. Mausta vielä siirapilla ja jauhelihamausteella. Lopuksi lisää vielä Worchestershire-kastike. Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä 10-20 min niin, että ylimääräinen neste haihtuu.

Juustokastike:

  • 1 pkt Aamupala Cheddar yksittäispakattuja sulatejuustosiivuja (200g)
  • 3/4 dl kermaa (5%)

Laita kattilaan juusto ja kerma ja anna juuston sulaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

Erilaiset täytteet hot dogeille:

  • 5 kpl hot dog -sämpylöitä / paahtosämpylöitä
  • 400 g keitettyjä nakkeja
  • 1 sipuli, silputtuna
  • ketsuppia
  • sinappia

Täyttövaihe:

Lämmitä hot dog -sämpylät joko mikrossa tai 200-asteisessa uunissa niin, että ne ovat kauttaaltaan lämpöisiä. Täytä sämpylä kahdella nakilla. Mausta ketsupilla ja sinapilla makusi mukaan sekä ruokalusikallisella silpottua sipulia. Lisää vielä chili con carne -täytettä, 2-3 rkl. Lopuksi lisää päälle juustokastike.

Kahden suklaan fondyy

  • 300 g tummaa suklaata
  • 300 g valkosuklaata
  • (halutessasi, mausteeksi rommia tai vapaavalintaista likööriä)
  • strösseleitä koristeeksi
  • pussillinen vaahtokarkkeja

Sulata ensin suklaat joko vesihauteessa tai mikrossa. Halutessasi voit maustaa fondyytä jollain liköörillä. Kasta vaahtokarkit tai muut herkut fondyyssä ja dippaa lopuksi strösseleissä.

Suklaafondyyn kanssa voi myös tarjoilla erilaisia marjoja, hedelmiä ja keksejä - eli lähes kaikkia herkkuja mitä vain mieleen juolahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat