Mainos

MTV seuraa: Teuvo Hakkarainen myöntää suudelleensa väkisin Veera Ruohoa ja pitäneensä kiinni, kiistää rikoksen – "Sainpas pussattua Veeraa"

0:57

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) myöntää suudelleensa kollegaansa Veera Ruohoa (kok.) väkisin ja pitäneensä tästä kiinni eduskunnassa joulukuussa. Hän kuitenkin kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Hakkaraista syytetään pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta Helsingin käräjäoikeudessa. Syytteeseen johtaneet teot tapahtuivat eduskunnan kahvilassa viime joulukuussa.

Syyttäjän mukaan Hakkarainen oli tuolloin silminnähden päihtyneenä istunut eduskunnan täysistunnosta tauolla olleen Veera Ruohon pöytään ja kietonut käsivartensa hänen ympärilleen niin, ettei hän voinut liikuttaa päätään. Hakkarainen oli myös väkivalloin kääntänyt Ruohon kasvot itseään kohti ja suudellut häntä suulle lupaa kysymättä. Syyttäjän mukaan Ruoholle aiheutui tästä kipua.

1:56
 

Oikeudessa kuultu Ruoho kuvaili Hakkaraisen otteita “kuristusotteeksi”. Hän kertoi, että Hakkarainen oli kehuskellut teollaan pian välikohtauksen jälkeen.

– Hän sanoi, että sainpas pussattua Veeraa.

Ruoho kertoo pitäneensä tilannetta vaarallisena. Hän kertoi pelänneensä, että hänestä voimakkaan otteen ottanut Hakkarainen esimerkiksi kaatuisi, ja “jotain tapahtuisi”. Hän kertoi oikeudelle kärsineensä tapauksen jälkeen niskakivuista.

Hakkarainen on myöntänyt toimineensa syytteessä esitetyllä tavalla. Hänen mukaansa kyse ei ole rikoksesta. Hän kertoo, että hänen tarkoituksenaan oli halata Ruohoa ja antaa hänelle suukko poskelle. Hän kertoo olleensa tapahtuma-aikaan pikkujoulutunnelmissa ja hyvillä mielin.

Hän ei muuten muista tapahtumien kulkua terävästi. Hän kertoo olleensa “voimakkaassa juopumustilassa”. Hänen mukaansa hänen tarkoituksenaan ei kuitenkaan ollut aiheuttaa mitään pahaa.

– Humalassa ei onnistunut, vaan pidin liian kovasti kiinni, Hakkarainen kommentoi oikeussalissa.

Hakkarainen kertoo olleensa hyvin stressaantunut tapahtuneen vuoksi. Hän myös pahoittelee tapahtunutta Ruoholle ja kertoo, että välikohtaus on sotkenut hänen elämänsä pahasti ja aiheuttanut ongelmia muun muassa perhepiirissä.

Hän kertoo hakeutuneensa tapahtuneen jälkeen hoitoon ja hakeneensa apua alkoholiongelmaansa.

– Olen myös hakeutunut hoitoon asian johdosta, koska ilman alkoholia minulla ei tällaisia ongelmia ole.

Syyttäjä vaatii Hakkaraiselle rangaistusta pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Ruoho vaatii Hakkaraiselta 1674 euron korvauksia.

Täydennetty kauttaaltaan kello 10.16.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.