Mainos

Hakkaraiskäräjillä todistanut Kari Tolvanen: Teuvo laittoi kätensä Ruohon niskan takaa ja alkoi vääntää voimakkaasti – "Hän oli shokissa"

0:57

Poliisikansanedustaja Kari Tolvanen (kok.) todisti vierestä, kun kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) suuteli kollegaansa Veera Ruohoa (kok.) väkisin eduskunnassa joulukuussa.

Tolvasta kuultiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa, missä Hakkaraista syytetään seksuaalisesta ahdistelusta ja pahoinpitelystä.

Tolvasen mukaan hän ja Ruoho olivat ennen välikohtausta tauolla eduskunnan kahviossa ja odottamassa pääsyä takaisin täysistuntoon.

Paikalle saapui voimakkaasti päihtynyt Hakkarainen, joka oli ollut juhlimassa pikkujouluja.

"Sitä voi sanoa niskalenkiksi"

Tolvasen mukaan Hakkarainen istui pöytään häntä vastapäätä ja Ruohon viereen.

– Hän puhui siinä jotain, maksimissaan ehkä viiden minuutin ajan. En jaksanut kuunnella, koska se oli juopon tai päihtyneen kertomaa asiaa. Söin siinä, kun yhtäkkiä Hakkarainen otti kädellään kiinni Ruohosta.

– Sitä voi sanoa niskalenkiksi, eli hän laittoi kätensä Ruohon niskan takaa. Hänellä oli nahkatakki päällään ja hän alkoi vääntää voimakkaasti päätä itseään kohti.

– Samaan aikaan Ruoho sanoi jotain, että lopeta ja koitti vetäytyä siitä pois.

Suuteli Ruohoa suulle

Kiellot eivät kuitenkaan tepsineet, ja Hakkarainen sai väännettyä Ruohon pään kohti itseään. Hän suuteli Ruohoa suulle.

Tolvasen mukaan episodi tapahtui yllättäen ja kesti kaikkiaan vain joitain sekunteja. Hän kertoo, että Ruoho oli tapahtuneen jälkeen järkyttynyt.

– Maallikon arvio on, että hän oli shokissa siinä.

Hakkarainen myöntänyt suutelun, kiistää rikoksen

Hakkarinen on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen, mutta myöntänyt suudelleensa Ruohoa väkisin. Hänen mukaansa hänen tarkoituksenaan ei ollut aiheuttaa mielipahaa, vaan halata Ruohoa ja antaa tälle suukko poskelle.

Syyttäjä katsoo, että Hakkarainen syyllistyi teollaan pahoinpitelyyn ja seksuaaliseen ahdisteluun. Hän vaatii Hakkaraiselle 60 päivän ehdollista vankeusrangaistusta ja että hän korvaa Ruoholle yhteensä 1400 euroa muun muassa kivusta.

Helsingin käräjäoikeus antaa ratkaisunsa asiassa aamupäivän aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.