Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen taas syytteessä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Kansanedustaja Miika Sebastian Tynkkynen (ps.) on jälleen syytettynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Asia tuli vireille Oulun käräjäoikeudessa 26. maaliskuuta. Mediatietojen mukaan Tynkkynen on ollut epäiltynä vaalikampanjaansa liittyen.

Tynkkysellä on vanhastaan kaksi tuomiota kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hän sai kummallakin kertaa sakkoja. Hänet on lisäksi tuomittu uskonrauhan rikkomisesta.

MTV Uutiset tavoitti Sebastian Tynkkysen, joka kertoo, että hän sai tiedon vireille tulleesta asiasta toimittajalta. Hän ei toistaiseksi vielä tiedä, mistä vireillä tulleessa asiassa on kyse, mutta ilmoitti selvittävänsä asiaa.

Yleisellä tasolla hän kuitenkin kommentoi olevansa huolissaan siitä, että rikossyytteillä rajoitettaisiin sananvapauden käyttöä. Hänen mukaansa poliitikkojen mahdollisuudet tehdä politiikkaa vaikeutuvat, jos poliitikko voi joutua syytteeseen sanomisistaan tai kirjoituksistaan. Hänen mukaansa syyttäjällä on "herkästi sormi liipasimella" tiettyjä aihepiirejä koskevassa keskustelussa.

Kyse kuntavaalikampanjasta

Tynkkynen kiistää syyllistyneensä rikokseen. Hän sanoo STT:lle, että syytteessä on kyse hänen kuntavaalikampanjastaan, jossa hän on tuonut esille kansalaisten hänelle lähettämiä viestejä. Viestit ovat Tynkkysen mukaan koskeneet ihmisten huolta maahanmuuton lieveilmiöistä.

–  Jos maahanmuuttokriittisen politiikan tekemisestä tehdään laitonta oikeuslaitoksen toimesta, sitten voidaan puhua siitä, että oikeuslaitos on hyvin heikoissa kantimissa, Tynkkynen sanoo.

MTV Uutiset ei tavoittanut tapauksen syyttäjää lomalta kommentoimaan asiaa. 

8:23
Näin Tynkkynen kommentoi tuhansien eurojen sakot tuonutta tuomiotaan lokakuussa 2019.

Juttua päivitetty kello 14.55: Tynkkysen kommenteilla. Hän kertoo, ettei vielä tiedä, mitä konkreettista asiaa vireille tullut asia koskee. 
Juttua päivitetty kello 15.22: MTV Uutiset on yrittänyt tavoittaa tapauksen syyttäjää, mutta tämä on syyttäjänlaitoksen mukaan jo pääsiäislomalla. Tältä ei siksi ole mahdollista saada lisätietoja siitä, mitä asia tarkalleen koske.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja