Sebastian Tynkkyselle tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – joutuu maksamaan useita tuhansia euroja sakkoja: "Terrorismi on yhdistetty tekstissä suoraan islaminuskoon"

8:23
Sebastian Tynkkynen kommentoi MTV Uutisille tuomiotaan tuoreeltaan. Katso haastattelu videolta.

Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen tuomittiin sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tänään Oulun käräjäoikeudessa.

Tynkkynen tuomittiin maksamaan teosta 50 päiväsakkoa, joka tämän tuloilla tarkoittaa 4050 euron rangaistusta. Tuomiossa otettiin huomioon se, että Tynkkynen on aikaisemminkin tuomittu samankaltaisesta rikoksesta.

Tynkkysen perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana julkaisemassa kirjoituksessa käsiteltiin terrorismia ja islamia. Oikeuden mukaan Tynkkysen päivityksestä jää lukijalle sellainen käsitys, että islamilla ja terrorismilla on selvä yhteys. Sen mukaan Tynkkysen kirjoitus on voimakkaan yleistävä.

– Tekstiä ei ole rajoitettu koskemaan ääriliikkeitä, vaan terrorismi on yhdistetty suoraan islaminuskoon kuuluvaksi. Tämän vuoksi teksti on yhdistetty suoraan islaminuskoa tunnustaviin ja siinä yleistäen tosiasiassa väitetään islaminuskoa tunnustavia rikollisiksi, tuomiossa todetaan. 

Sen mukaan kyseisten julkaisujen kaltaiset lausumat ovat omiaan herättämään suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja mahdollisesti jopa vihaa niiden kohteena olevaa ihmisryhmää kohtaan.

– Päivityksestä kokonaisuutena voi muodostua kuva siitä, että islaminusko ja sitä tunnustavat henkilöt vaarantavat lukijan omia etuja eli turvallisuutta, mikä on omiaan herättämään lukijassa edellä mainittuja negatiivisa tunteita kaikkia islaminuskoa tunnustavia kohtaan.

– Tynkkysen esille nostama tarkoitus esittää huolensa Euroopassa tapahtuneiden terrori-iskujen johdosta olisi ollut mahdollista tehdä ilman kerrotun kaltaista tiettyä uskontoa tunnustavan ryhmän panettelua ja solvaamista, oikeus päättää.

Oikeus määräsi Tynkkysen Facebook- ja Instagram-tileillä julkaistut viestit poistettavaksi yleisön saatavilta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja