Mainos

"Syy ei ole se, mitä yleensä oletetaan" – miksi naiset teeskentelevät orgasmin?

Kyselyn mukaan naiset teeskentelevät orgasminsa todennäköisemmin oman kumppaninsa kuin rakastajansa kanssa.

Varattujen deittisivusto VictoriaMilanin tekemän kyselyn mukaan yli puolet naisista teeskentelee orgasmeja. Orgasmia teeskentelivstä 70 prosenttia toimii näin kumppaninsa kanssa. Rakastajansa kanssa teeskentelyyn turvautuu vain 16 prosenttia.

Kyselyyn osallistuivat sivuston 5708 aktiivista naisjäsentä, jotka paljastivat, miksi ja kenen kanssa he teeskentelevät saavansa orgasmin.

Vain 11 prosenttia naisista sanoi teeskentelevänsä orgasmit niin vakituisen kumppaninsa kuin rakastajansakin kanssa.

Orgasmi teeskennellään kumppanin miellyttämiseksi

Suurin syy orgasmin teeskentelyn taustalla oli tuottaa mielihyvää ja itsevarmuutta kumppanille. Kysely paljastaakin, että 62 prosenttia naisista teeskentelee orgasmeja miellyttääkseen seksikumppaniaan.

Yhdeksän prosenttia väitti saavansa miniorgasmin teeskentelyn aikana, ja kahdeksan prosenttia puolestaan kertoi "orgasmin" kiihottavan kumppania ja tekevän seksistä pitkäkestoisempaa.

Vain kymmenes naisista sanoi käyttävänsä keinoa seksin lopettamiseen ja kuusi prosenttia paljasti teeskentelevänsä, koska aidon orgasmin saaminen on heille mahdotonta.

"He saavat mielihyvää siitä teatterista"

43 prosenttia orgasmia teeskentelevistä naisista teeskenteli joka kerta yhdynnässä ja kaksi kymmenestä sanoi tekevänsä sen silloin, kun siltä tuntuu. Vain yksi kymmenestä naisesta teeskentelevänsä orgasmin niinkin usein kuin kerran viikossa.

Suurin osa naisista luotti omiin näyttelijän taitoihinsa, 39 prosenttia sanoi, että heidän kumppanillaan ei ole aavistustakaan, että he teeskentelevät saavansa orgasmeja.

Victoria Milanin perustaja ja toimitusjohtaja Sigurd Vedalin mielestä tulokset osoittavat naisten olevan jalomielisiä rakastajia.

– Naiset ovat vuosisatoja teeskennelleet orgasmeja ja nyt tiedämme miksi – ja syy ei ole se, mitä yleensä oletetaan: lopettaakseen seksin. Naiset tietysti esittävät saavansa orgasmin kannustaakseen kumppaniaan, mutta he saavat myös mielihyvää siitä teatterista ja huomiosta, mitä teeskennelty orgasmi tuo heille, Vedal kertoo VictoriaMilanin tiedotteessa.

Tutkimukset tukevat tulosta

Evolutionary Psychology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa syyt orgasmin teeskentelyyn jaettiin kolmeen kategoriaan: 

1. Halu parantaa kumppanin kokemusta
2. Petos ja manipulointi
3. Seksuaalisen välinpitämättömyyden piilottaminen.

Oaklankin yliopiston tutkimuksen perusteella tärkein syy orgasmin teeskentelyyn oli se, että parisuhde halutaan pitää toimivana. Partnerille halutaan ikäänkuin osoittaa, että hän on hyvä rakastaja. 

"Jos itsellä on vaikeuksia saada orgasmia..."

Millä tavoin naiset sitten teeskentelevät?

– Nainen voi teeskennellä ääntelemällä ja liikehtimällä. Kyllähän nainen voi sanoakin, että sai orgasmin, vaikkei saanutkaan, totesi Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen viime vuonna MTV Lifestylelle.

Myös Lavikaisen mukaan orgasmin teeskentely johtuu useimmiten siitä, ettei nainen yksinkertaisesti haluaa tuottaa kumppanilleen pettymystä.

– Tai sitten jos itsellä on vaikeuksia saada orgasmia, niin haluaa naisena antaa miehen ymmärtää, että on kuitenkin kykeneväinen saamaan orgasmin, vaikkei ole. Nainen haluaa näin säilyttää kasvonsa.

Lähteet: Victoria Milan, NowThisIfl Science

***

Katsomo-video ei ole saatavilla

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja