Kalevi Sorsa arvostelee Matti Ahteen erottamista

Kalevi Sorsa katsoo tuoreessa kolumnissaan, että Veikkauksen toimitusjohtajan Matti Ahteen erottaminen oli kohtuutonta. Sorsan arvostelu on tähdätty asiaan liittyneisiin kokoomuspoliitikoihin.

Kalevi Sorsa

SDP:n entinen puheenjohtaja ja moninkertainen ministeri Kalevi Sorsa kirjoittaa Uutispäivä Demarin kolumnissaan Matti Ahteen erottamiseen liittyvistä taustaepäilyistään. Sorsan mukaan kyse on ollut kokoomuslaisen sisäpiirin halusta tehdä Ahteesta varoittava esimerkki heppoisin perustein ja vastoin länsimaisia oikeusperiaatteita. Tapahtumien taustalla olevista kokoomuspoliitikoista osoitetaan ministeri Suvi Lindén, Veikkauksen hallintoneuvoston puheenjohtaja Ilkka Kanerva ja Veikkauksen varatoimitusjohtaja Jussi Isotalo.

Kalevi Sorsa arvostelee häirintäepäilyjä tutkinutta Pirkko K. Koskista liiallisesta innostuneisuudesta asian suhteen. Sorsa huomauttaa myös Koskisen kokoomustaustasta ja sanoo, että nämä seikat olisivat Yhdysvalloissa jäävänneet hänet valamiehenä toimimisesta, miksei ei siis Matti Ahteen asian selvittäjän tehtävästä. Sorsa kuitenkin vetää sanomisiaan takaisin kieltämällä väittävänsä, että kyseessä olisi kokoomuksen "komplotti".

Puoluetoveri Matti Ahde saa Sorsalta ymmärrystä.

M. Ahde

Ahde on Sorsan mukaan liki tulevaa ihmistyyppiä, joka koskettelee niin miehiä kuin naisiakin. Sorsan mukaan moni kansankulttuuri perustuu tällaiselle ihmistyypille, joka kuitenkin on Suomessa harvinainen ja kavahdettukin.

Helsingin Sanomien toimittaja Harri Nykänen saa Sorsan katsauksessa leiman demarien vainoajana. Sorsa kutsuu Nykästä "maaniseksi sossunsyöjäksi" ja "lehdistölynkkauksien" alkuunpanijaksi.

(MTV3)

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja