Kalapyörykät ja salaatti 14.11.2000

Toimittaja Ari Malmberg
Huomenta Suomen ruokaosuudessa vieraana erikoislääkäri Aila Rissanen puhumassa ruokavalion vaikutuksesta aikuistyypin diabetekseen.

Kalapyörykät


800 g vaaleaa kalaa fileenä (lahna, särki, hauki)
1 sipuli
2 kananmunaa
2 dl kalalientä
1 dl korppujauhoja
suolaa ja pippuria
tilliä
sitruunamehua
paprikajauhetta
(tuoretta basilikaa, timjamia, salviaa)

1. Jauha kalafileet lihamyllyssä tai tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Älä jauha tahaa kauan, jotta se ei sitkisty.
2. Liota korppujauhot kalaliemeen.
3. Hienonna sipuli ja lisää se ja liotetut korppujauhot kalatahnaan.
4. Riko kananmunan rakenne ja lisää se hyvin sekoittaen kalatahnaan.
5. Mausta seos suolalla, pippurilla, tilillä, sitruunanmehulla, aprikajauheella ja tuoreilla yrteillä.
6. Kypsennä taikinaa pieni pala, tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
7. Muotoile taikinasta kahdella lusikalla pyöryköitä ja keitä ne vahvassa kalaiemessä, kypsät pyörykät nousevat pintaan.
8. Tarjoa kalapyöryköiden kanssa keitettyjä perunoita ja salaattia.

salaatti


pala kurkkua
2 tomaattia
pieni punasipuli
1 rkl öljyä
viinietikkaa
sokeria
suolaa ja pippuria

1. Leikkaa kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli.
2. Sekoita kasvikset sopivan kokoisessa kulhossa ja mausta öljyllä, viinietikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna makujen tasaantua hetki ennen tarjoilua.

Lue myös:

    Uusimmat