Kaj Kunnas Ylellä: Aivoinfarktin syy ei vieläkään selvillä

Urheiluselostaja Kaj Kunnas kertoi voinnistaan Yle Puheen haastattelussa.

Kaj Kunnas sai aivoinfarktin kesken aamutoimiensa noin kuukausi sitten. Ylen urheilutoimittajana pitkän uran tehnyt Kunnas kertoi voinnistaan torstaina Yle Puheella Ali Jahangirin haastattelussa.

– Tänään on vähän sitkeä aamu, olen joka toisen päivän mies, Kunnas kertoi.

– Joka toinen päivä tuntuu kuin ei olisi infarktia ollutkaan.

Kaj Kunnas on toipunut aivoinfarktistaan hyvin. Infarktin huomaa enää toisinaan puheessa ja ajoittain jaksamisessa.

– Välillä tulee ihmeellisiä väsymyskohtauksia, muuten en huomaa mitään sillä lailla. Jos täälläkin olisin sohvalle käynyt, niin siellä mä nyt nukkuisin ja sä vetäisit show’ta yksin, Kaj letkautti Jahangirille.

– Tunnen sen, että on puhekin vielä tukkoista, hakee ja lyö tyhjää. Ei se ole ihan siinä kunnossa kuin ennen, hän sanoi.

Kunnas sanoi olevansa kiitollinen saadessaan jatkaa elämäänsä. Hän kokee elävänsä nyt toista elämäänsä.

– Se on huikea tunne. Se voi kuulostaa absurdilta. Mulle on käynyt hyvin ja sen takia mulla on onnellisuus- ja kiitollisuusfiilis päällä.

– Nämä ovat totisia paikkoja, kaikille ei käy yhtä hyvin. 

Vaikka vointi on parantunut huomattavasti lyhyessä ajassa, ovat lääkärit vieläkin ihmeissään aivoinfarktin aiheuttajasta.

– Jos olisin saanut selkeän diagnoosin, että sulla on kolesterolia, syö lääkettä. Sehän olisi ollut sillä selvä, mutta nyt ei tiedetä, mistä tämä johtuu. Yksi neurologi sanoi, että olet henkisesti 25-vuotias, mutta fyysisesti yli 50-vuotias, eikä se viisikymppinen kroppa jaksa kaksikymppisen juttuja.

Kunnas myöntää, että infarktin uusiutuminen käy välillä mielessä, mutta ei varsinaisesti pelota. 

– Aiemmin luulin, että pystyn hallitsemaan elämääni. Nyt olen kiitollinen siitä, että tällaista elämäni on. Se on valtava lahja, sillä nyt olen sataprosenttisesti läsnä tässä hetkessä.

– Nyt on niin ihanaa elää jokainen hetki, jokainen maku ja haju. Ennen infarktia ajattelin jollain tavalla, että olen kuolematon. Nyt tämä hetki on maailman tärkein ja se on mahtava tunne.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja