Kaj Kunnaksen sähkölasku pamahti kuukaudessa lähes nelinkertaiseksi: "Ei saunota kuin ennen"

Kaj Kunnaksen sähkölaskussa hurja nousu: "Vähän mietityttää" – näin kansalaiset ajattelevat sähkön hinnasta 2:23
Mitä kansalaiset ajattelivat Olkiluodon vikatilanteesta? "Taas"

MTV Uutiset kävi kysymässä Helsingin Pasilassa, mitä kansalaiset ajattelevat sähkön hinnasta tällä hetkellä. Kysyimme myös, huolestuttaako mahdolliset hintapiikit talvella.

Paikalle osui myös muuan urheiluselostaja, toimittaja Kaj Kunnas

– Meillä oli nyt sellainen tilanne, että sähkölasku oli syyskuussa 54 euroa, mutta nyt sitten lokakuussa 196 euroa eli nelinkertainen hinta. Ehkä hinnan pomppaus on sellainen, mikä vähän mietityttää ja huolestuttaa, Kunnas kertoi.

Osaltaan sähkönkulutuksen kasvuun vaikutti selvästi lokakuussa kylmennyt sää. Talvet pääasiassa Espanjassa viettävä Kunnas kertoo, että sähkön säästämistä tulee mietittyä nykyään entistä enemmän. 

– Mutta ihan selvästi mietitään sähkön säästämistä eri lailla. Ei saunota samalla lailla kuin ennen. Kyllä se täällä pääkopassa pyörii.

Myös muut kansalaiset kertoivat seuraavansa hintoja tarkasti. 

– Kyllä se vähän huolestuttaa. Hintoja täytyy seurailla talven myötä, Aino Andersen kertoi. 

– Tuleva talvi ei herätä kovin paljoa ajatuksia, meillä ei onneksi ole sähkölämmitystä. Pystymme ajoittamaan pesukoneen käyttöä ja muita halvempaan aikaan. Aika tarkasti tulee pörssisähkön hintaa seurattua, Mika Oja sanoi. 

– Meillä on suora sähkölämmitys kotona, toki ilmalämpöpumppu auttaa siinä vähän. Säädämme lämpötilaa viileämmälle, saunotaan vähemmän, katsotaan, minä päivänä käytetään uunia ja koska pestään pyykkiä. Tarkkailemme sähkön hintaa ja toimitaan sen mukaan, Poul Lindqvist avasi omia säästövinkkejään. 

Haastattelut tehtiin maanantaina iltapäivällä. 

Viisi vinkkiä energiankulutuksen pienentämiseksi 2:13
Viisi vinkkiä energiankulutuksen pienentämiseksi

Lue myös:

    Uusimmat