Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kahden päivän savuahvenet 27.7.2001

Julkaistu 27.07.2001 09:00(Päivitetty 27.07.2001 09:00)

Toim. Marita Suontausta

Vieraana Janne Porkka.

I päivä:


savuahvenia (myös muu savukala käy)
uusia perunoita keitettynä
kermaviilikastiketta
salaattia

Kermaviilikastike:
1 prk (200 g) kermaviiliä
2 rkl sitruunamehua tai maun mukaan
1-2 valkosipulinkynttä
tilliä

Sekoita kermaviilin joukkoon murskattua valkosipuli, silputtu tilli sekä sitruunamehu. Mausta halutessasi mustapippurilla.
Anna makujen tasaantua hetki viileässä. Tarjoa savukalan, salaatin ja keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

II päivä:


perattua savuahventa (myös muu savukala käy)
4 dl vettä
1 kalaliemikuutio tai n.1 rkl kalafondia
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
reilu 0,5 dl Maizena suurustetta vaaleille kastikkeille Perkaa savukala ruodottomaksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutio tai fondi sekä kerma. Keitä hetki. Lisää kiehuvaan kastikkeeseen suuruste. Sekoita ja keitä 1 min. Lisää ruohosipuli- ja tillisilppua sekä kalapalat. Tarjoa keitetyn riisin ja hyvän salaatin kanssa.


musta- tai valkopippuria myllystä

ruohosipuli- ja tillisilppua




Lisää aiheesta:

Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvallaMiau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian tottaNäin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?"Kysymyksiä, joita ei aina kehtaa sanoa ääneen" – näitä vastauksia suomalaiset kaipasivat vuonna 2025
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:15
    Ruoka

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • 13:31
    Kissat

    Miau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian totta

  • 09:55
    Kela

    Näin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026

  • 09:34
    Ruoka

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"

  • 06:07
    Google

    Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?