Toim. Marita Suontausta
Vieraana Janne Porkka.
I päivä:
savuahvenia (myös muu savukala käy)
uusia perunoita keitettynä
kermaviilikastiketta
salaattia
Kermaviilikastike:
1 prk (200 g) kermaviiliä
2 rkl sitruunamehua tai maun mukaan
1-2 valkosipulinkynttä
tilliä
Sekoita kermaviilin joukkoon murskattua valkosipuli, silputtu tilli sekä sitruunamehu. Mausta halutessasi mustapippurilla.
Anna makujen tasaantua hetki viileässä. Tarjoa savukalan, salaatin ja keitettyjen uusien perunoiden kanssa.
II päivä:
perattua savuahventa (myös muu savukala käy)
4 dl vettä
1 kalaliemikuutio tai n.1 rkl kalafondia
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
reilu 0,5 dl Maizena suurustetta vaaleille kastikkeille
musta- tai valkopippuria myllystä
ruohosipuli- ja tillisilppua
Perkaa savukala ruodottomaksi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutio tai fondi sekä kerma. Keitä hetki.
Lisää kiehuvaan kastikkeeseen suuruste. Sekoita ja keitä 1 min. Lisää ruohosipuli- ja tillisilppua sekä kalapalat.
Tarjoa keitetyn riisin ja hyvän salaatin kanssa.