Kahdeksas epäilty vangittu Moskovan konsertti-iskusta: Putin toivoo kaikille iskun tekijöille "oikeudenmukaista rangaistusta"

Tässä ovat Moskovan terrori-iskun epäillyt – näin neljä miestä tuotiin oikeuteen 0:43
Tässä ovat Moskovan terrori-iskun epäillyt – näin neljä miestä tuotiin oikeuteen

Nyt vangittu epäilty on syntynyt Kirgisiassa, mutta hänellä on myös Venäjän kansalaisuus.

Moskovan alueella Krasnogorskissa perjantaina tehdystä terrori-iskusta on vangittu kahdeksas epäilty. Uusin epäilty on kotoisin Kirgisiasta Oshin kaupungista, joka sijaitsee lähellä Kirgisian ja Uzbekistanin rajaa. Venäläisen uutistoimisto Tassin mukaan nyt vangitulla epäillyllä on myös Venäjän kansalaisuus.

Tassin mukaan mies omistaa kahvilan Krasnogorskissa ja hän olisi vuokrannut asunnon terrori-iskun tekijöille.

Oikeus on määrännyt epäillyn pidettäväksi vangittuna 22. toukokuuta asti.

Maanantaina vangittiin seitsemän muuta terrori-iskusta epäiltyä. Aiemmin on kerrottu heidän olevan Tadzhikistanin kansalaisia. Kirgisia ja Tadzhikistan ovat entisistä Neuvostoliiton osatasavalloista köyhimpiä. Maiden asukkaista lähes kaikki ovat muslimeja.

Terrori-iskun tekijäksi on ilmoittautunut äärijärjestö Isisin haara Isis-K. Isku oli Venäjän verisin terrori-isku yli kahteen vuosikymmeneen.

Perjantain terrori-iskussa kuoli ainakin 139 ihmistä.

Venäjän presidentti Vladmir Putin kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan toivovansa, että syyttäjät tekevät kaikkensa, että konserttisaliin hyökänneet saavat oikeudenmukaisen rangaistuksen.

Moskovan iskun reaktioihin otti tiistaina kantaa myös Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov. Hänen mukaansa ne ihmiset, jotka riekkuvat ja ilkkuvat Crocus-konserttisalin tragediasta, ovat ihmisniljakkeita.

Lue myös:

    Uusimmat