Helsingin ja Sipoon alueelta etsitty pienkone löytyi – matalalla ja vaappuen lentänyt vesitaso laskeutui turvallisesti Porvoon edustalle

4:08
Videolla Suomenlahden merivartiosto kertoo poikkeuksellisesta tehtävästä.

Helsingin ja Sipoon alueilla laajassa viranomaisoperaatiossa etsitty pienkone on laskeutunut turvallisesti, kertoo Suomenlahden merivartiosto Twitterissä.

– Tehtävä päättyi onnellisesti, ja vesitasolentokone oli päässyt turvallisesti laskuun Porvoon edustalla, merivartioston tviitissä kerrotaan.

Kadonneen pienlentokoneen etsintöihin osallistui useita eri yksiköitä Suomenlahden merivartiostosta, pelastuslaitokselta, poliisista sekä vapaaehtoisesta meripelastusseurasta. Lisäksi tehtävään hälytettiin Rajavartiolaitoksen vartiolentolaivueen meripelastushelikopteri.

Suomenlahden merivartioston yleisjohtajajohtaja Tommi Salopelto kertoo MTV Uutiset Livessä, että meripelastus sai kello 14.30 tiedon silminnäkijähavainnosta, jonka perusteella epäiltiin mahdollista pienkoneonnettomuutta.

Silminnäkijä oli kertonut pienkoneen lentäneen Vuosaaren edustalla Helsingissä matalalla ja ehkä aavistuksen vaappuen.

– Tämän perusteella käynnistettiin etsinnät merialueella, Salopelto toteaa.

Salopelto arvioi ukkosmyräkän olleen syypää tilanteeseen. Helsinkiin iski ukkosrintama iltapäivällä hieman kello kahden jälkeen. Rintaman mukana tuli voimakkaita tuulia.

– Etsintöihin vaikutti merialueella myös se, että siellä oli merivartiostolla muitakin pelastus- ja epävarmuustilanteita samanaikaisesti.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 23.6.2021 kello 17.10.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja