Mainos

Kadonneen Pasi Pulkkisen tavaroita lojuu ympäri Suomea – auto löytyi Helsingistä

Poliisi on selvittänyt Espanjassa mystisesti kadonneen vantaalaisen Pasi Pulkkisen liikkeitä syksyn ajalta. Miehen omaisuutta on löytynyt myös Suomesta epätavallisista paikoista.

Maanantaina 44-vuotiaan Pulkkisen Suomessa käyttämä auto löytyi Helsingistä Kisahallin parkkipaikalta. Autosta löytyi vaatteita ja kamera. Lasissa roikkui pysäköintivirhemaksu, joka oli tullut jo lokakuun puolella. Poliisi etsintäkuulutti miehen ja auton jo kuukausi sitten.

Tätä ennen miehen omaisuutta on löytynyt maastossa lojuneena Sotkamontien varrelta Kuhmossa. Ystävä huolestui tästä ja teki katoamisilmoituksen.

– Omaisuus oli ollut maastossa pitkän aikaa ja siitä oli viitteitä, että kyseessä on Pulkkisen tavaraa, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo.

Pulkkinen piti matkapäiväkirjaa

Pasi Pulkkista on etsitty myös Espanjasta sen jälkeen, kun hänen vuokraamansa auto löytyi hylättynä 8. marraskuuta Monfragüen kansallispuiston laitamilta.

Autossa oli niin ikään vaatteita, kamera, tietokone ja muistikirja, johon oli kirjattu päiväkirjatyyppisesti edellisen päivän tapahtumia. Teksti ei poliisin mukaan antanut viitteitä katoamisesta.

– Olettamus tässä vaiheessa on, että hän on luonnonsuojelualueella. Mikään ei tässä vaiheessa viittaa rikokseen, kertoo rikoskomisario Hyvärinen.

– Voi olla, että hän on lähtenyt pidemmälle matkalle. Hänellä on ollut tapana tehdä tällaisia omatoimimatkoja aikaisemminkin, yksin.

Poliisin tietojen mukaan Pulkkisen tililtä on vielä marraskuun aikana veloitettu rahaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ostot olisi välttämättä tehty tässä kuussa.

– Pulkkinen on yöpynyt hotellissa Espanjan Plasenciassa 21–24. lokakuuta, Hyvärinen sanoo.

Poliisin tietojen mukaan Pulkkinen ei ole tällä hetkellä työsuhteessa ja hän on myynyt Vantaalla sijainneen asumisoikeusasuntonsa. Rikoskomisario Hyvärinen korostaa, että poliisin etsimä henkilö ei ole syrjäytynyt.

– Hän on ollut aktiivinen toimija Suomessa, osallistunut muun muassa Vapepan [vapaaehtoinen pelastuspalvelu] toimintaan. Hän on työskennellyt Peijaksen sairaalassa ja häntä pidetään tunnollisena työntekijänä, Hyvärinen luettelee.

Poliisin viimeinen varma tieto Pulkkisesta on viime elokuulta, kun hän sai ylinopeussakon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.