Justimusfilmsin perustajat muistelevat alkuaikoja: "Ensimmäisiä videoita ei kehdattu näyttää edes äidille" – sitten paikallislehti teki pojista jutun

Suosittu YouTubeen videoita tekevä Justimusfilms sai alkunsa pelkästä harrastuksesta. Haapavedellä vuonna 2009 aloittanut sketsi-, lyhytelokuva ja huumorirap-videoryhmä nousi myöhemmin nuorisoilmiöksi.

– Pari vuotta harrasteltiin, ei oltu missään nimessä suosittuja. Videot sai maksimissaan tuhat näyttökertaa. Parin vuoden sisällä niin sanotusti breikattiin, Justimusfilmsin toinen tubettaja, Juho Nummela kertoi eilen MTV:n Huomenta Suomessa.

– Ensimmäiset videot olivat sellaisia, että ei kehdattu edes äidille näyttää. Ne saivat sen verran katsojalukuja, mitä itse niitä katsottiin, toinen tubettaja Sami Harmaala sanoo.

Nykyisin Justimusfilmsin videot saavuttavat jopa puoli miljoonaa katselukertaa.

Ovatko somesanat hukassa? Tässä 15 sanaa, jotka pitää nyt tietää

–  Meidän isoin läpimurto yhteen väliin oli se, että saatiin 10 tuhatta näyttökertaa videoon ja päästiin paikallislehteen. Se oli siisti juttu silloin, Nummela muistelee.

Viestintäkonsultti Ville Kormilaisen mukaan YouTubessa voi tulla suosituksi intohimolla, aitoudella ja rohkeudella. Samaa mieltä on myös Justimusflimsin Harmaala.

– Ainakin YouTubessa on ollut aina tärkeä olla oma itsensä, varsinkin jos teet ihan lifestyle hommaa eli vloggaamista, Harmaala toteaa.

Katso videolta tubettajien haastattelu kokonaisuudessaan!

Lue myös:

    Uusimmat