Jussi Niemi kertoo suorat sanat edesmenneen ystävänsä Matti Nykäsen saamasta tunnustuksesta: "Se tuli 30 vuotta liian myöhään"

Ystävä kertoo Matti Nykäsen saamista tunnustuksista –"Se tuli 30 vuotta liian myöhään" 1:25
Matti Nykäsen ystävä Jussi Niemi kertoo mielipiteensä Matti Nykäsen saamista tunnustuksista.

Muusikko Jussi Niemi oli ystävänsä Matti Nykäsen tukena musiikkibisneksessä viimeiseen saakka.

Edesmennyt mäkihyppylegenda Matti Nykänen nostettiin tammikuussa Urheilugaalassa Hall of Fameen. Kuoleman jälkeen  hänestä ollaan tekemässä myös kirjaa sekä musikaalia. 

Nykäsen luottoystävä, muusikko Jussi Niemi on mukana käsikirjoittamassa  Nykäsestä kertovaa Elämä on laiffii -musikaalia, joka saa ensi-iltansa kesällä Jyväskylässä. Niemellä on myös rooli musikaalissa, hän tulee olemaan siinä omana itsenään . Lisäksi Nykäsestä ilmestyy syksyllä Elämä on laiffii -elämänkerta, jonka kirjoittajina on urheilutoimittaja Marko Lempinen sekä Niemi. 

Niemi kertoo MTV Uutisille, että he suunnittelivat musikaalia Nykäsen kanssa vuosia. 

– Olimme tehneet sitä hyvin pitkälle ennen Matin kuolemaa. Siihen tuli sitten niitä mahdottomuuksia Matinkin kanssa. Välillä se oli hänelle ok ja huonoina hetkinä se ei ollutkaan ok. 

Niemen mielestä tunnustukset mäkikotkan urheilu-uraa kohtaan olisi pitänyt tulla jo paljon aiemmin.

– Se tuli 30 vuotta liian myöhään. 

Niemi kertoo videolla kuinka he yrittivät saada mäkikotkan uralle tunnustusta jo 90-luvulla. Hän myös kertoo, kuinka ihmiset kyseenalaistivat Nykäsen musiikkiuraa. 


 

Lue myös:

    Uusimmat