Mainos

Junaturma vaati 13 uhria Englannissa

Ainakin 13 ihmistä sai surmansa junaonnettomuudessa Pohjois-Englannissa.

Pikajuna ja tavarajuna törmäsivät keskiviikkona toisiinsa Selbyn kaupungin lähellä Yorkshiren maakunnassa Pohjois-Englannissa.
Pelastustyöntekijät ounastelivat, että kuolleiden määrä nousee vielä, sillä tunteja onnettomuuden jälkeen ihmisiä oli yhä jumissa ruhjoutuneissa matkustajavaunuissa.
-Yksi erittäin pahasti vaurioitunut vaunu on vielä kokonaan tarkastamatta, ja pelkäämme, että sen sisällä on luultavasti erittäin pahasti loukkaantuneita ihmisiä, sairaalan tiedottaja Bob Schofield totesi. Onnettomuudessa loukkaantuneita on ambulanssikuljettajien mukaan ainakin 150, joista 30 sai vakavia vammoja.

Auto suistui tieltä

Onnettomuuden syyksi on paljastumassa liukkaalta tieltä junaradalle suistunut auto. Poliisin mukaan muutama sekunti auton suistumisen jälkeen matkustajapikajuna törmäsi siihen. Ennen kuin onnettomuudesta ehdittiin tehdä hälytystä, vastakkaisesta suunnasta tullut tavarajuna törmäsi matkustajajunaan. Radalle suistuneen auton kuljettaja yritti epätoivoisesti varoittaa poliisia matkapuhelimellaan ennen törmäystä.

-Kun puhelunvälittäjä oli puhumassa kuljettajan kanssa, kuulimme kuljettajan huutavan: Juna on tulossa. Sitten kuului pamahdus, kertasi poliisin tiedottaja tapahtumia keskiviikkona. Onnettomuus tapahtui hieman aamukuuden jälkeen pienessä Great Heckin kylässä. Newcastlesta Lontooseen matkalla olleessa pikajunassa oli yhdeksän vaunua. Silminnäkijöiden mukaan tavarajunan veturi murskautui täysin ja kaikki matkustajajunan vaunut suistuivat raiteilta.

Yksityistämisen seurauksia

Onnettomuus tulee varmasti kuumentamaan keskustelua siitä, voiko Britannian junaliikenne jatkua yksityisenä liiketoimintana. Edellinen junaonnettomuus tapahtui Britanniassa lokakuussa. Tuolloin neljä ihmistä sai surmansa. Sen jälkeen junien nopeusrajoituksia on tiukennettu ympäri saarivaltakuntaa. Britannian pääministerin Tony Blairin mukaan onnettomuus ravistelee koko maata.

-Tämä on aivan kamala onnettomuus, joka ravistelee koko maata, tiedottaja välitti Blairin viestin. Myös kuningatar Elisabeth ilmaisi keskiviikkona järkytyksensä tapahtuman johdosta. -Onnettomuus on erityisen järkyttävä, koska se tapahtui heti suu-ja sorkkatautiepidemian puhkeamisen ja viimeaikaisten tulvien jälkeen, kuningatar sanoi tiedotteessaan. Liikenteestä vastaavan varapääministerin John Prescottin oli määrä vierailla onnettomuuspaikalla myöhemmin keskiviikkona.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.