Junaonnettomuus haittaa liikennettä pitkään

Henkilöjunan suistuminen raiteilta Helsingin ratapihalla näkyy junaliikenteessä ilmeisimmin vielä huomiseen iltapäivään saakka. VR:n mukaan raivaus- ja korjaustyöt haittaavat erityisesti lähiliikennettä.

Jo tämän illan kaikki kaukoliikennejunat pyritään ajamaan Helsingistä, mutta viivästyksiä on odotettavissa.

Tiistain vastaisena yönä yöjunat ajavat Helsingin asemalle. Aamun kaukojunat jäävät Tikkurilaan, josta matkustajat jatkavat eteenpäin lähiliikenteellä.

Kaukojunien lähdöt pyritään järjestämään Helsingin asemalta.

Huomisen lähiliikenteessä on poikkeusjärjestelyjä. Työmatkaliikenne hoidetaan kuitenkin normaalisti Vantaankosken radalla ja rantaradalla.

Pääradalla sen sijaan R- ja H-junat ajetaan Pasilan ja Riihimäen välillä. Matkustajat vaihtavat Pasilassa rantaradan tai Vantaankosken radan juniin tai muihin liikennevälineisiin päästäkseen Helsingin keskustaan.

Lisäksi Pasilan ja Keravan välillä ajetaan kuusi N-junaa tunnissa.

Z-junat ajetaan normaalisti, mutta vain Lahden ja Pasilan välillä.

Onnettomuustutkintakeskus on ryhtynyt selvittämään iltapäivällä viiden jälkeen sattunutta turmaa, jossa henkilöjunan kaksi vaunua suistui raiteilta.

Matkustajia ei loukkaantunut

Raiteilta suistuneissa vaunuissa oli matkustajia, mutta Helsingin pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei loukkaantunut. Onnettomuus sattui pienessä vauhdissa.

Helsinkiin saapumassa olleen lähiliikenteen K-junan viimeiset kaksi vaunua putosivat laiturin pohjoispäässä raiteilta ravintola Kaisaniemen kohdalla kello 17.10. Liikenneviraston mukaan vaunut törmäsivät sähköradan rakenteisiin ja rakenteita kaatui vaunun päälle.

Raiteet vääntyivät onnettomuudessa pahasti. Onnettomuuden syystä ei ole vielä tietoa.

Odottavien matkustajien tunnelma rautatieasemalla oli onnettomuuden jälkeen rauhallinen.

Katso VR:n turvallisuusjohtaja Yrjö Poutiaisen haastattelu

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat