Julkisia tiloja ja harrastustoimintaa koskevia rajoituksia höllennetään tänään pääkaupunkiseudulla – näin rajoitukset muuttuvat

Husin diagnostiikkajohtaja arvostelee kovin sanoin koronan pikatestejä – tässä syyt 3:54
Husin diagnostiikkajohtaja arvostelee kovin sanoin koronan pikatestejä – tässä syyt

Kirjastoja, museoita, maauimaloita, uimahalleja ja aikuisten kilpailutoimintaa ulkona avataan tänään rajatusti pääkaupunkiseudulla.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi asiasta kokouksessaan viime torstaina.

Kirjastotilat, maauimalat ja uimahallit avataan tänään enintään puolelle asiakasmäärästä siten, että voimassa olevat määrämäykset kahden metrin turvaväleistä mahdollistuvat. 

Museoiden ja kulttuuritalojen näyttelytilat avataan pienelle asiakasmäärälle tavalla, jossa kävijät voivat säilyttää vähintään kahden metrin etäisyyden muihin.  

Yhdessä tilassa voi olla enintään 10 henkilöä kerrallaan, ja koko museossa enintään 50 henkilöä.  

Myös aikuisten harrastuksiin liittyvä kilpailutoiminta mahdollistetaan ulkona tästä päivästä alkaen.

Yleisöä voidaan ottaa aluehallintoviraston yleisötilaisuuksia koskevien määräysten puitteissa, ja toiminta tulee järjestää kaupunkien terveysturvallisuusmääräykset huomioiden. 

Lisäksi pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että yksityistilaisuudet rajataan sisätioissa maksimissaan kymmeneen henkilöön ja ulkotiloissa 50 henkilöön. 

Julkisten tilojen ja harrastustoiminnan avaamisessa noudatetaan lapset ja nuoret ensin -periaatetta sekä huomioidaan koronakriisin aikana korostetusti kärsineitä ryhmiä, kuten ikääntyneitä, yksinäisiä, vähävaraisia ja lapsiperheitä. 

Lue myös:

    Uusimmat