Jukka Rautakorpi sai sakkorangaistuksen, koronarikkomusten yksityiskohdat olivat Tapparan tiedossa – "Tehtävänä oli suojata nuoria pelaajia"

9:43
Jukka Rautakorpi kertoi MTV:lle aiemmin koronasäädösten rikkomisista.

Alkukevään aikana kohun keskellä pyörinyt Tappara joutui tiistaina jälleen otsikoihin, kun poliisin tutkimuksista selvisi uutta tietoa seuran koronarikkomuksista. Tamhockey Oyn puheenjohtaja Heikki Penttilä kertoo yksityiskohtien olleen seuran tiedossa alusta alkaen.

Tappara nousi otsikoihin maaliskuussa, kun se tiedotti, että seurassa rikottiin karanteenimääräyksiä. Tuolloin Tappara kertoi urheilutoimenjohtaja Jukka Rautakorven päästäneen U20-joukkueen kaksi oireetonta koronavirusta sairastanutta pelaajaa harjoittelemaan Hakametsän harjoitushalliin.

Tiistaina poliisin tutkimusten mukaan koronarajoituksia rikkoneita pelaajia onkin ollut kahden sijaan kuusi, sillä myös altistuneita pelaajia päästettiin saman päivän aikana harjoittelemaan. Kaikki pelaajat olivat Tapparan U20-joukkueen jäseniä.

Koronarikkomuksen yksityiskohdat ovat olleet alusta alkaen selvillä Tapparan toimistolla, eikä tietoja ole seuran sisällä pimitetty, vaikka seuran ensimmäisessä tiedotteessa puhuttiinkin vain kahdesta pelaajasta. Samat tiedot on välitetty myös viranomaisille sekä SM-liigalle Jukka Rautakorven ja Tapparan toimesta.

– Sen jälkeen, kun minä olen saanut sen yksityiskohtaisesti tietää, minulta ei ainakaan ole pimitetty näitä tietoja. Nämä ovat vastanneet juuri niitä tietoja, mitä minä olen saanut Tapparan sisäisessä selvityksessä. Samaten nämä asiat on selvitetty myös viranomaisille – tosin Tapparaa ei ole viranomaisten toimesta kuultu. Tappara on antanut selvityksen myös Liigalle, Tamhockey Oyn puheenjohtaja Heikki Penttilä kertoo MTV Urheilulle.

Penttilän mukaan koronarajoitusten rikkoneiden pelaajien tarkkaa lukumäärää ei kerrottu julkisuuteen, koska seura halusi suojella nuoria pelaajia mediamylläkältä.

– Se, miksi julkisuudessa ei ole kerrottu pelaajien lukumäärää, johtuu siitä, että kysymys on nuorista pojista ja heitä on haluttu suojella tässä vaiheessa. Ei pelkästään Tapparan toimesta, vaan yleisestikin. Heidän ei voida katsoa olleen syypäitä tapahtuneeseen. Tapparan tehtävänä oli suojata nuoria pelaajia, Penttilä sanoo.

Kaikki koronarikkomukset tehtiin saman päivän aikana. Penttilän mukaan pelaajat harjoittelivat kolmella eri harjoitusvuorolla.

– Täytyy muistaa, ettei kyse sinällään ole erillisestä tapahtumasta, vaan kyse on saman päivän peräkkäisistä harjoitteluvuoroista, joissa on ollut kolmessa eri ryhmässä pelaajia vastaavalla tavalla, Penttilä kertoo.

Pelaajat harjoittelemaan päästänyt Rautakorpi sai Tapparalta jo aiemmin kirjallisen varoituksen. Poliisi puolestaan antoi Rautakorvelle sakkorangaistuksen.

– Rautakorpi on ilmoittanut minulle, että on saanut 20 päivän päiväsakkorangaistuksen. Hän on ottanut sen vakavasti vastaan. Tämä on jatkumoa sille, että hän on tietoinen siitä, että on toiminut väärin.

Tapparan lisärikkomuksista kertoi ensimmäisenä Yle. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja