Koronamääräyksiä rikkonut Tappara selittää tapahtumien kulkua: "Urheilujohto oli tutkinut asiaa"

Jääkiekon SM-liigan Tappara julkaisi tiistai-iltana tiedotteen, jossa se selvittää paljastuneita koronasääntörikkomuksia. Ilta-Sanomat uutisoi tiistaina kahden koronatartunnan saaneen Tapparan U20-joukkueen pelaajan rikkoneen määräyksiä ja käyneen harjoittelemassa Hakametsän kolmoshallissa.

Tapparan tiedotteessa todetaan urheilutoimenjohtaja Jukka Rautakorven ottaneen täyden vastuun tapahtumista ja tehdyistä päätöksistä. Ilta-Sanomille Rautakorpi kertoo oireettomien pelaaijen käyneen hallissa luistelemassa pitääkseen yllä tuntumaa.

– Kättä pystyyn virheen merkiksi. Tällaista ei missään nimessä saisi tehdä sisätiloissa, eikä näin saisi toimia. Se tapahtui kerran, ja se oli ehdottomasti virhe. Tätä ei toteuteta missään nimessä enää jatkossa tietenkään, Rautakorpi sanoo lehdelle.

Tapparan tiedotteen mukaan taustayhtiö Tamhockeyn toimitusjohtaja Mika Aro tai yhtiön hallitus eivät olleet tietoisia koronapositiivisten pelajaajien luvattomasti harjoittelusta jäähallissa. Tapparan tiedotteessa maanantain harjoitussessiota kuvataan pahaksi virheeksi. 

– Urheilujohto oli tutkinut asiaa ja katsonut, että turvallisin tapa harjoitella jollain tavalla olisi tyhjän harjoitushallin käyttö. Paikalla oli kaksi pelaajaa luistelemassa, yksi pelaaja kummassakin päässä, ilman valmennusta. Myöskään pukukoppeja ei käytetty, tiedotteessa lukee.

– Tämä käytäntö oli kuitenkin vastoin karanteenimääräyksiä, mikä myös ymmärrettiin nopeasti harjoitusten jälkeen. Kyseisiä harjoituksia ei tämän jälkeen ole enää tapahtunut, eikä tapahdu. Altistumisia ei tietääksemme tilanteessa onneksi ole tapahtunut.

Toimitusjohtaja Mika Aron allekirjoittaman tiedotteen mukaan Tappara ottaa vakavasti koronan ja sen aiheuttaman terveysuhan. Tapausta on käsitelty yhtiön sisällä tiistaina. 

– Tamhockeyn hallituksessa on tänään myös päätetty, että kaikissa mahdollisissa rajanvetotapauksissakin Tapparan tulee tulkita asioita turvallisuus edellä.

Ilta-Sanomien haastattelema Tampereen kaupungin tartuntatautilääkäri Sirpa Räsänen sanoo, että tapauksessa on rikottu tartuntatautilakia.

Lue myös:

    Uusimmat