Juhlava sienikeitto (4 annosta)

  • 2 sipulia
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • n. 300 g sieniä (kantarelleja, tatteja, suppilovahveroita)
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl kasvislientä
  • 4 dl kermaa (ruoka-, kevyt- tai kahvikermaa)
  • 100 g tuore- tai sulatejuustoa
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • tuoretta kirveliä
  • (loraus sherryä)
  • muutama paistettu kokonainen pieni sieni koristeeksi

Hienonna sipuli. Kuullota niitä hetki rasvassa ja lisää pilkotut sienet. Jatka kuullottamista. Ripottele sipuli-sieniseokseen vehnäjauhot ja kypsennä myös niitä hetki. Kaada päälle kuuma kasvisliemi muutamassa erässä ja kerma. Kiehauta. Lisää juusto nokareina ja mausta keitto suolalla ja pippurilla ja halutessasi muutamalla ruokalusikallisella sherryä. Ripottele keittoon lopuksi tuoretta hienonnettua kirveliä. Koristele muutamalla kirvelinoksalla ja kokonaisilla paistetuilla sienillä. Tarjoa tuoreen vaalean leivän kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat