Juhani Palmun tulipalo-onnettomuudesta kolme viikkoa, syttymissyytä ei tiedetä – Leila Palmu: "Juhanin tila on edelleen vakava"

Leila Palmu soittelee päivittäin miehelleen sairaalaan.

Taidemaalari Juhani Palmu joutui tulipalo-onnettomuuteen maaliskuun alussa kotonaan Alahärmässä, kun hänen sähkökäyttöinen ilmapatjansa syttyi tuleen. Onnettomuuden aikaan kotona oli kolme ihmistä, jotka hälyttivät palokunnan paikalle. Juhanin vaimo Leila Palmu oli samaan aikaan kaupassa.

Leila Palmu kertoo MTV Uutisille, että onnettomuuden syytä tutkitaan parhaillaan..

– Vielä ole tiedossa, miksi tulipalo syttyi. Onnettomuudesta on jo yli kolme viikkoa aikaa, mutta tutkinnassa varmasti kestää, Leila kertoo.

Leila kertoo, että Juhani vietiin Espoon Jorvin sairaalaan, missä hän on tälläkin hetkellä. Leila kiittää vuolaasti sairaalan hoitohenkilökuntaa.

– Minulla ei ole voimia ajaa Etelä-Pohjanmaalta pääkaupunkiseudulle sairaalaan, myös koronatilanne tuo omat haasteensa.

Leila on aktiivisesti yhteydessä sairaalaan, hän puhuu niin lääkäreiden kuin myös Juhanin kanssa.

– Juhanin tila on edelleen vakava ja päivä kerrallaan menemme eteenpäin. Soitan Juhanille päivittäin sairaalaan, sairaanhoitaja on apuna ja pitää puhelinta Juhanin korvalla.

Juhani sai onnettomuudessa vakavia palovammoja vasemmalle puolelle kehoaan. Leila kertoo, että Juhanin vasemman käden sormet amputoitiin.

– Juhanin sydän pysähtyi leikkauksessa kaksi kertaa, mutta se saatiin onneksi toimimaan. Juhani on kovassa lääkityksessä ja väsynyt. Kipulääkkeiden vuoksi Juhanilla ei ole kipuja.

Juhani joutui palo-onnettomuuteen ensimmäisen kerran vuonna 2017, kun hän luki lehteä ja lehden reuna osui kynttilään. Leila muistaa edelleen tuon hetken, kun hän sammutti palavaa miestään.

– Ei ole mitään pahempaa näkyä, kuin ihminen palaa. Reilu kolme vuotta sitten itse sammutin Juhania ja näin siitä painajaisia pitkään. En toivo kenellekään samaa tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja