Mainos

Juha Turusen sieppaustuomio jää pysyväksi

Herlinin teollisuussukuun kuuluvan naisen siepanneen turkulaisjuristin Juha Turusen yhdeksän vuoden vankeustuomio jää pysyväksi. Valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto ilmoitti tänään, ettei valita tuomiosta Helsingin hovioikeuteen.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Turusen 26. maaliskuuta panttivangin ottamisesta, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Tuomioon sisältyy rangaistus myös toiseen tekoon liittyneistä törkeästä kavalluksesta ja väärennyksestä.

"Tuomion kanssa voi elää"

Valtionsyyttäjä Koivisto vaati Turuselle käräjäoikeudessa 8-11 vuoden vankeusrangaistusta. Heti tuomion tultua viime viikon perjantaina Koivisto ilmoitti harkitsevansa valittamista, mutta päätyi lopulta toiseen ratkaisuun.

-Kun tuomiota kokonaisuudessaan katsoo, niin eipä siellä hirveästi ole sellaista asiaa auki, mihin en vastausta saanut. Sellaiset vastaukset tuomiosta löytyy, että voin elää sen kanssa, Koivisto sanoi STT:lle.

Puolustus ilmoitti jo aiemmin, että Turunen ei valita käräjäoikeuden ratkaisusta. Turusta oikeudessa avustaneen varatuomari Jussi-Pekka Kaasalaisen mukaan Turunen oli keskiviikkona helpottunut syyttäjän päätöksestä.

-Hän ei halua, että tämä kaikki pöyhittäisiin uusiksi. Sitähän tässä on pelätty kaikkein eniten, että jouduttaisiin käsittelemään se uudelleen, Kaasalainen kertoi päämiehensä perusteluista.

Asianajaja Markku Fredman sanoi Helsingin Sanomissa, etteivät sieppauksen uhri tai hänen vanhempansa valita tuomiosta, jos Turunen ei tee niin. Osapuolilla on aikaa ilmoittaa tyytymättömyytensä käräjäoikeuden tuomioon vielä ensi viikon tiistaihin saakka.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja