Juan Pablo Montoya esitti Mercedekselle tiukan vaatimuksen Valtteri Bottaksen puolesta: "Tämä on kamala yhdistelmä"

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on joutunut ottamaan kauden aikana useampaan otteeseen kantaa tallin ensi kauden kuljettajakaksikkoon. Tämä on johtanut Wolffin mukaan jopa joihinkin virheellisiin tulkintoihin. Ex-kuski Juan Pablo Montoyan mukaan Wolffin olisi syytä toimia nopeasti.

Lewis Hamiltonin jatko Mercedeksellä näyttää hänen aiempien lausuntojensa valossa käytännössä varmalta. Tallin toiseen autoon ovat tyrkyllä viidettä kauttaan tallissa ajava Valtteri Bottas ja Mercedeksen juniorikuljettajiin lukeutuva, kolmatta vuottaan Williamsilla ajava George Russell.

Sekä Bottas että Russell ovat sanoneet suoraan, että haluaisivat tietää tulevaisuudestaan elokuiseen kesätaukoon mennessä. Wolffin lausuntojen perusteella päätös voi hyvin venyä pidemmällekin.

F1:ssä vuosina 2001–2006 ajanut Montoya on vakaasti sitä mieltä, että Mercedeksen on tehtävä ratkaisu mahdollisimman nopeasti. Montoyan mielestä tämä poistaisi Bottakselta paineita ja voisi parantaa tämän tulehtunutta suhdetta Mercedekseen.

– Tilanne paranisi riippumatta siitä, saako hän jatkaa vai ei, Montoya sanoi Autosportin mukaan Motorsport TV:lle.

– Mitä tahansa he päättävät, heidän täytyy päättää nopeassti. Tällä hetkellä Bottas on todella vaikeassa tilanteessa, kun he eivät sano hänelle kyllä vai ei. Hänelle sanotaan vain, että "tee työsi, ja jos teet työsi, saatat saada työpaikan". Se on pahin mahdollinen tilanne, koska kuljettajat haluavat ajaa mahdollisimman kovaa tekemättä virheitä. Tämä on kamala yhdistelmä, koska paineet siitä, että tekee virheen, ovat niskassa viikko viikolta, ja ne vain kasvavat. Kun asiat eivät suju hyvin, suhde talliin ei ole paras mahdollinen. Heidän on saatava paineet loppumaan.

Bottaksen alkukausi on ollut ylivoimaisesti hänen huonoin Mercedeksellä. Seitsemän ensimmäistä osakilpailua ovat tuottaneet vain 59 pistettä ja MM-sarjan viidennen sijan. Hamiltonilla pisteitä on yli kaksinkertainen määrä, 119.

Ennen tätä Bottaksen Mercedes-kausien huonoin saldo seitsemässä ensimmäisessä kisassa oli vuoden 2018 86 pistettä. Kuvaavaa on, että vuonna 2015 Bottas saavutti Williamsin ratissa seitsemässä ensimmäisessä kilpailussa lähes yhtä paljon pisteitä kuin nyt: 57.

Tilanne ei muuttuisi merkittävästi, vaikka Bottaksen tämänhetkiseen saldoon laskisi mukaan hänen Imolassa ja Monacossa ilman omaa syytään menettämät noin 20 pistettä.

Montoyan mukaan Russell on ilmeinen vaihtoehto Bottaksen korvaajaksi, mutta se, miten nuori britti pärjäisi Mercedeksellä Hamiltonille, 13 vuotta vanhemmalle maanmiehelleen, on täysi arvoitus.

– Hän saattaa näyttää harjoituksissa todella hyvältä, niin kuin Bottaskin näyttää, ja kun menemme kilpailuun, Lewis lyökin hänet 20–30 sekunnilla. Se, miten Russell reagoi siihen, on avain menestykseen.

Lue myös:

    Uusimmat