Joulun kukkatrendit 2011: väriä, tuunausta ja hentoa hohtoa

Herkkä jouluruusu jatkaa edelleen nousuaan yhdeksi suomalaisten suosikeista. Tuunaus on mukana myös

Joulutähti, ritarinkukka ja hyasintti ovat edelleenkin joulusuosikkeja. Varsinkin joulutähdestä ilmaantuu vuosittain uusia lajikkeita, joihin kannattaa tutustua heti, kun niitä sattuu kohdalle. Usein erikoislajikkeiden määrät ovat sen verran pieniä, ettei niitä riitä tasaisesti kauppoihin joka puolille Suomea. Jouluruusun suosio on edelleen kasvussa. Kotimaisia tulppaaneita on tullut markkinoille jo lokakuussa, ja punaisesta leikkotulppaanista ollaan joulun aikaan tasaisen kiinnostuneita.

Joulukukissa ollaan kiinnostuneita runsaudesta. Olipa yksittäisen kasvin koko mikä tahansa, joulun tulee näyttää runsaalta. Samassa astiassa on monta hyasinttia, tiheä matto joulutähtiä tai kokonainen metsä ritarinkukkia. Saman vaikutelman saa tietysti myös sijoittamalla yksittäisissä ruukuissa olevat kasvit lähelle toisiaan ja koristelemalla ne yhteneväisesti.

Väriä pöytään!

Joulukukkien värisuosikki on edelleen perinteikäs punainen. Valkoisen kukkavärin suosio jatkuu edelleen, mutta pelkkä valkoinen joulusisustus ei ole enää yhtä muodikas kuin vielä pari joulua sitten. Nyt pitää olla värikkyyttä, ja sitähän taas saa helposti... kukilla.

Kukkia tuunataan mielikuvituksen avulla

Olipa kasvi tai sen väri mikä tahansa, käsityön ja itse tekemisen suosio ei laannu. Varastosta löytyneen kuluneen suojaruukun saa peittoon vaikkapa kutomalla sopivan "sukanvarsipötkylän" sen suojaksi. Jos resorinpätkän jättää päistään avoimeksi, se toimii vaikkapa säärenlämmittimenä. Tai säärenlämmitin toimiin kukkaruukun suojana, kuinka vaan.

Moni suhtautuu joulusuosikkiinsa varjellen: Hyasintteja ei saa katkoa leikkokukaksi, amarylliksista puhumattakaan! Kun kukka on nähnyt parhaat päivänsä, voi se kuitenkin löytää uuden elämän kauniista asetelmasta. Käytä mielikuvitustasi ja pidennä kauniiden kasvien elämää.

Metallin hohdetta ja kristallien välkettä

Jouluunsa kiiltoa kaipaavat saavat nyt kaivaa vanhat metalliastiat ja -ruukut esille. Metallin kiilto ja muutenkin hillitty kimallus alkavat nostaa päätään kotikutoisuuden rinnalla. Varsinkin joulutähti mattapintaisine lehtineen tarjoaa hienon kontrastin kiiltelevälle ympäristölle. Ritarinkukan arvokkuus vain lisääntyy metallisessa suojaruukussa.

Trendikäs kukkien ystävä koristelee asetelmansa hehkuvilla kristalleilla – tekokimalteet ja suihkutettavat glitterit on hyvä unohtaa, ne eivät kuulu tämän vuoden joulukukkiin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja