"Joskus mietin, rakastaisivatko ihmiset minua enää" – Diego Maradonalta värisyttäviä sanoja viimeiseksi jääneessä haastattelussaan

1:44
Diego Maradonan uran varrelle mahtui paljon ikimuistoisia hetkiä – näistä hänet muistetaan.

Keskiviikkona sydänkohtaukseen kuollut Diego Maradona puhui rakkaudestaan jalkapalloon ja argentiinalaisiin viimeiseksi jääneessä haastattelussaan lokakuun lopussa. 

Maradona avautui paluustaan Argentiinaan ja sen jalkapallon pariin maan suurimman lehden Clarinin haastattalussa. Se tehtiin jalkapallolegendan 60-vuotispäivien yhteydessä lokakuun lopussa. 

Entinen pelaajasuuruus oli palannut ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen Argentiinaan syksyllä 2019 ja aloittanut valmentajatyöt Gimnasia de La Platan peräsimessä. 

– Tulen olemaan ikuisesti kiitollinen argentiinalaisille. He yllättävät minut päivittäin. En tule koskaan unohtamaan sitä, mitä olen kokenut palattuani Argentiinan jalkapallon pariin. Se on ylittänyt kaikki odotukseni, Maradona kertoi. 

– Olin poissa pitkään, ja joskus mietin rakastaisivatko ihmiset minua enää, tuntisivatko he enää samalla tavalla kuin minä olen aina tuntenut. Kun astelin kentälle Gimnasian esittelytilaisuudessa, tunsin rakkauden tulvan. 

Vuoden 1986 maailmanmestari totesi, että "jalkapallo on antanut hänelle kaiken". Hän puhui myös siviilipuolen haasteistaan, joihin kuului muun muassa huumeriippuvuus.  

– Jos minulla ei olisi ollut riippuvuuksia, olisin voinut tehdä vielä paljon enemmän. Mutta se on mennyttä, olen sinut sen kanssa. Suren eniten vanhempieni poismenoa. Olen aina toivonut, että olisin saanut vielä yhden päivän äitini kanssa, mutta tiedän, että hän huolehtii minusta taivaasta käsin ja tuntee ylpeyttä ja iloa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Maradonan Dalma-äiti kuoli vuonna 2011, isä Diego kesällä 2015. 

Koronapandemia kosketti Maradonaa syvästi, sillä hänen lankonsa kuoli tautiin syksyllä ja virus tarttui myös hänen siskoonsa. Maradonan syntymäpäivätoive liittyikin viruksen selättämiseen. 

– Toivon, että koronapandemia päättyy mahdollisimman pian, jotta Argentiina voi mennä eteenpäin. Haluan, että kaikki argentiinalaiset voivat hyvin. Meillä on kaunis maa, Maradona summasi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja