Läheisensä menettänyt Diego Maradona kääntää koronan keskellä toivonsa Vladimir Putiniin: "Tämä on pahinta, mitä meille voi tapahtua"

4:33
Videolla muistellaan Diego Maradonan suorituksia Meksikon MM-kisoissa 1986. 

Koronavirus on koetellut ihmiskuntaa ja tehnyt tuhoa myös tänään 60 vuotta täyttäneen jalkapallolegenda Diego Maradonan lähipiirissä. Argentiinalainen luo kuitenkin uskoa Venäjän presidentti Vladimir Putiniin sanojaan kohdistaen.

Maradonan lanko on kuollut koronavirukseen. Lisäksi Maradonan siskolla on ollut koronatartunta. Argentiinan maan pääsarjaseura Gimnasia de La Plataa nykyisin valmentava Maradona on näyttänyt ottavan koronan vakavasti, ja hänet on nähty kentän laidalla omalaatuinen "avaruusmaski" päässään.

Argentiinalaislehti Clarin tiedusteli Maradonalta tuoreeltaan, pelkääkö hän koronaa.

– Tämä on pahinta, mitä meille voi tapahtua. En ole koskaan nähnyt mitään tällaista, Maradona päivitteli ja totesi Latinalaisen Amerikan kärsineen viruksesta paljon.

– Toivottavasti tämä loppuu pian. On ihmisiä, jotka käyvät läpi hyvin vaikeaa aikaa. Monet ovat jääneet ilman työtä, monilla on vaikeuksia saada tarpeeksi ruokaa. Luotan kuitenkin Putiniin. Olen varma, että hänellä on lyhyen ajan sisään tarjota rokote tätä vastaan, Maradona luotaili.

Venäjä hyväksyi elokuussa maailman ensimmäisenä maana rokotteen, Sputnik V:n, ennen kuin sille oli tehty laajoja testejä. Putin lisäksi ilmoitti viime viikolla, että Venäjän viranomaiset ovat antaneet hyväksynnän jo toiselle koronarokotteelle.

Koronarokote ei ole ollut vielä laajasti saatavilla. Venäjän terveysministeriön mukaan 400 riskiryhmään kuuluvaa oli saanut Sputnik-rokotteen.

Venäjä pyrkii Putinin mukaan markkinoimaan rokotetta ulkomailla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja