Ikonisen Diego Maradona -hetken toinen osapuoli edelleen katkera – purki tuntojaan suru-uutisen jälkeen: "En välitä, mitä muut sanovat"

3:16
Diego Maradona on kuollut – C Moren asiantuntijat muistelevat jalkapallolegendaa ja hänen vaikutustaan jalkapallolle suorassa lähetyksessä.

Diego Maradonassa oli suuruutta, mutta urheiluhenkeä häneltä puuttui, Englannin maajoukkueen ex-maalivahti Peter Shilton kirjoittaa keskiviikkona kuolleesta jalkapallolegendasta

Shilton, 71, oli maalilla, kun Maradona teki kaksi uransa kuuluisinta osumaa vuoden 1986 MM-kisoissa Meksikossa. Nuo maalit Englantia vastaan sysäsivät Argentiinan MM-välierään ja lopulta maailmanmestaruuteen saakka. 

Maradonan maaleista ensimmäinen oli kuuluisa "Jumalan käsi" -osuma, toinen henkeäsalpaava soolomaali. Molemmissa Shilton jäi kakkoseksi. 

Shilton kirjoitti Maradona-muistoistaan Daily Mailissa keskiviikkona, kun uutiset argentiinalaislegendan poismenosta levisivät ympäri maailmaa. 

– Elämäni on jo pitkään linkittynyt Diego Maradonaan – eikä tavalla, jolla olisin halunnut. Mutta olen surullinen hänen kuolemastaan niin nuorella iällä. Hän oli ehdottomasti suurin pelaaja, jonka kohtasin, ja ajatukseni ovat hänen perheensä luona. 

Mutta sitten se maali. 

– Selvä rike. Huijaamista, Shilton toteaa Maradonan käsimaalista nyt, 34 vuotta myöhemmin. 

– Kun hän juoksi juhlimaan (maalia), hän ei edes katsonut taakseen kuin odottaakseen tuomarin vihellystä. Hän tiesi, mitä oli tehnyt. Kaikki tiesivät, paitsi tuomari ja kaksi linjatuomaria. 

Neljä minuuttia myöhemmin Maradona kuljetti pallon läpi Englannin puolustusalueen ja päätti harhautusparaatinsa ohittamalla Shiltonin. Maalivahti korostaa kuitenkin ensimmäisen osuman merkitystä.  

– En välitä, mitä muut sanovat. Se (avausmaali) takasi voiton Argentiinalle. 

– Hän teki upean toisen maalin nopeasti, mutta mietimme edelleen, mitä oli tapahtunut hetkeä aiemmin. Se on vaivannut minua vuosia. En valehtele siitä nyt, Shilton kertaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Shiltonin mukaan häntä ja muita Englannin pelaajia on jäänyt häiritsemään se, ettei Maradona pyytänyt koskaan anteeksi. 

– Vaikuttaa siltä, että hänessä oli suuruutta, mutta ikävä kyllä ei urheiluhenkeä. Suurin osa Meksikossa pelanneesta Englannin joukkueesta tuntee edelleen samoin. 

– Toivottavasti tämä ei tahraa Maradonan perintöä, Shilton päättää. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja