Jordan: Ferrarille ei saa antaa erityiskohtelua

Ex-tallipäällikkö Eddie Jordan haluaa Ferrari-tallia rangaistavan tuntuvasti Saksan GP:ssä käyttämästään tallimääräyksestä.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n moottoriurheilun maailmanneuvosto kokoontuu keskiviikkona Pariisiin puimaan Ferrarin tallimääräysjupakkaa. Talli määräsi Saksan GP:ssä kuljettajaansa Felipe Massaa päästämään tallitoverinsa Fernando Alonson ohitseen.

Saksan GP:n kisatuomaristo lätkäisi Ferrarille 100 000 dollarin sakon, mutta Jordanin mukaan tämä ei vielä riitä. Ex-tallipomo toivoo myös Alonsolle pistemenetyksiä.

- Ferrari toimi täysin häpeämättömästi. Heille kuuluisi siitä kovempi rangaistus. Mitä siitä seuraisi, jos Alonso selviää tästä kuin koira veräjästä ja voittaa mestaruuden kahden pisteen erolla? ihmetteli Jordan BBC:lle.

- Ferrari ei osoittanut minkäänlaista kunnioitusta yleisöä kohtaan. He kohtelivat meitä kuin sätkynukkeja. He rikkoivat sääntöä, josta heidän on nyt myös maksettava hinta, jatkoi Jordan.

Jordan vaatii Ferrarilta myös enemmän kunnioitusta kilpakumppaneitaan kohtaan.

- Ferrari on toki tärkeä, mutta heidän pitää kohdella muita kunnioittavasti. Heidän toimintansa oli niin räikeän ilmiselvää, että siitä on annettava rangaistus, vaati Jordan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat