Williams: Tallimääräykset pitäisi sallia!

Williams-tallin päällikkö Frank Williams paljasti, miksi englantilaistalli tuki Ferraria keskiviikkoisessa Kansainvälisen autoliitto FIA:n kuulemisessa.

Ferrari sai FIA:lta 79 000 euron sakot tallimääräyksestä, jolla se nosti Fernando AlonsonFelipe Massan ohi Saksan GP:n voittajaksi. Lisärangaistuksia ei jaettu, mihin osittain vaikutti Sauberin ja Williamsin lähettämät tukikirjelmät.

Sauber kulkee Ferrarin moottoreilla, mutta Williamsin motiivit olivat hämärän peitossa ennen perjantaita.

- Kirjoitimme sen kirjeen, koska halusimme olla rehellisiä, Frank Williams kertoi Monzassa.

- Emme ole Ferrarin ystäviä, mutta mielestämme tallimääräysten kieltäminen kokonaan on tarpeetonta.

- Emme välttämättä tue jotain tiettyä Ferrarin tekoa, vaan periaatetta siitä, että tallimääräykset pitäisi sallia, Williams tarkensi.

FIA:n mukaan kisan lopputulokseen vaikuttavien tallimääräyksien kieltoa saatetaan arvioida uudelleen tulevaisuudessa.

- Yksi ajatus voisi olla, että niitä saisi käyttää kauden toisella puoliskolla, Williams ehdotti.

Takavuosien menestystallilla on kokemusta siitä, kuinka kaksi huippukuljettajaa saattaa romuttaa toistensa tittelihaaveet keskinäisellä kilpailulla. Williams muistutti F1:n olevan joukkueurheilua, jossa menestyksellä on valtava merkitys yksittäisten tallien taloudelle ja imagolle.

- Ei ole tavallista, että samassa tallissa on kaksi kyvyiltään tasaveroista kuljettajaa, mutta me maksoimme kallista hintaa, kun olimme siinä tilanteessa Nigel Mansellin ja Nelson Piquet'n kanssa.

- Kuljettajat ajattelevat itseään, mikä on hienoa, mutta me kaikki haluamme mestaruuksia. Kaksi maailmanmestaruutta on jaossa joka vuosi, ja toinen niistä menee joukkueelle, Williams muistutti.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat