Mersu pudotti pommin: Polttomoottoreiden kehitys jäihin – keskittyy jatkossa tiedät-kyllä-mihin

1:48
Tältä näyttää Mersun ensimmäinen sähköauto EQC.

Daimlerin tuoreen ilmoituksen mukaan uusien polttomoottorisukupolvien kehittämiseen ei olla toistaiseksi laittamassa lisää rahaa. 

Saksalaisen Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimler on ilmoittanut, että se keskittyy jatkossa sähköisten voimalinjojen sekä sähköautojen kehitykseen polttomoottoreiden kustannuksella.

Daimlerin kehitysjohtaja Markus Schäfer kertoi Auto Motor und Sportin haastattelussa, että yhtiöllä ei ole toistaiseksi suunnitelmia uusien polttomoottoreiden kehittämisestä sen jälkeen, kun niiden tuorein sukupolvi on tuotu koko mallistoon. Jatkossa se panostaa yhä enemmän sähköautojen kehitystyöhön.

Daimlerin toistaiseksi viimeiseksi polttomoottorisukupolveksi on jäämässä uusi modulaarinen FAME-moottoriperhe, joka on vasta lanseerausvaiheessa.

Daimerin tavoitteena on tarjota vuoteen 2039 mennessä täysin CO2-vapaa mallisto.

Mersun EQC-sähköauto on saapunut jo markkinoille, ja lisää on tulossa. Julkaisuputkessa on muun muassa uuteen GLB:hen perustuva EQB, sähköinen lippulaivamalli EQS sekä kompakti EQA. Pakettiauton kuoriin suunniteltu tila-auto EQV on sekin jo esitelty.

Daimlerin siipien suojassa ollut Smart-kaupunkiautobrändi muuttuu kauttaaltaan sähköiseksi, mutta siirtyy samalla yhä vahvemmin kiinalaisen Geelyn alle. Geely omistaa Daimlerista noin 10 prosenttia, ja Smartin omistajuus jakautuu puoliksi Daimlerin ja Geelyn välillä.

Artikkelia muokattu 25.9. klo 10.20: Täsmennetty, että polttomoottoreiden kehitys on jäänyt vain tauolle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja