Jokerit reagoi tyynesti SM-liigan yllätysilmoitukseen – perjantaina edessä ennätysilta: "Olemme oikeilla jäljillä"

Jokereiden puheenjohtaja Mikko Saarni lataa Jokereille kovat tavoitteet 2:07
Jokereiden puheenjohtaja Mikko Saarni latasi Jokereille kovat tavoitteet MTV Urheilun haastattelussa viime toukokuussa.

Jokerit tekee perjantaina Mestiksen yleisöennätyksen kotiottelussa Kiekko-Vantaata vastaan. Mestiksen viime kauden mestari Kiekko-Espoo kommentoi tilannettaan laajemmin torstaina.

Kotimaan kiekkosarjoihin syyskuussa palannut Jokerit ei kiirehdi paluuta Liigaan, vaikka Liiga ilmoitti keskiviikkona ottavansa vastaan hakemuksia ensi kaudesta jo lokakuun loppuun mennessä. 

Jokerien hallituksen puheenjohtaja Mikko Saarni kertoi STT:lle, että Jokerit pysyy suunnitelmassaan.

– Haluamme olla liigakelpoisia kaudella 2025–2026, Saarni sanoi.

Liigapaikkaa jo ensi kaudelle havittelevan Kiekko-Espoon leirissä tuore käänne otettiin tyytyväisinä vastaan.  

– Kun kesäkuussa viimeksi asiaa kommentoimme, niin toivoimme, ettei päätös ole liigan puolelta lopullinen. Siinä mielessä tietysti olemme tyytyväisiä tuohon päätökseen, seuran puheenjohtaja Ami Rubinstein totesi lyhyesti MTV Urheilulle. 

Jokerien Saarni on ilahtunut siitä, että Liigan tahtotila jääkiekkotuotteen kehittämisessä on oikea. Jokerit ei silti kiirehdi tekemään hakemusta Liigassa pelaamisesta ensi kaudella.

– Emme edes tiedä kriteereitä ensi kaudesta, Saarni totesi.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Jokerit on ollut kauden alussa Mestiksen yleisömagneetti. Seura kertoi keskiviikkona, että sen perjantainen kotiottelu Kiekko-Vantaata vastaan rikkoo varmuudella Mestiksen yleisöennätyksen. Helsingin jäähallissa pelattavaan otteluun on myyty ennakkoon jo yli 7 300 lippua, ja hallin 8 200 katsojapaikkaa saatetaan myydä loppuun. Sarja-avauksessa Kiekko-Espoon ja Jokerien ottelu veti aiemmat ennätysluvut, 6 982 katsojaa.

– Tiesimme, että tuki on kova, mutta se on yllättänyt meidät positiivisesti. Jokerit kuuluu kirkkaimpiin halleihin, mutta haluamme rakentaa tulevaisuuttamme maltilla, Saarni sanoi.

– Yleisön tuki todistaa, että olemme oikeilla jäljillä. Meillä on vahva fanipohja, jonka varaan voi rakentaa liigaunelmaa, Saarni sanoi.

Mestiksen viime kauden mestarijoukkue Kiekko-Espoo kommentoi Liigaan liittyviä asioita vasta torstaina. Espoolaisseura järjestää mediatilaisuuden liigatavoitteistaan ja kauden 2022–2023 tilinpäätöksestä iltapäivällä.

Juttuun päivitetty Ami Rubinsteinin kommentit klo 13.31. 

Lue myös:

    Uusimmat