Jokerien uusi stunttisentteri pääsi heti kahden maailmanmestarin väliin – tuttu Mörkö-Markolle Ilveksestä: "Hyvä pelaaja jo silloin"

Lauri Marjamäki innoissaan Jokerien kasvojenkohotuksesta:"Tason pitää silti olla kohdallaan" 15:10
Videolla Lauri Marjamäki kertoo Huomenta Suomessa valmistautumisesta KHL-kauteen.

JokerienKHL-joukkueen tuore hankinta Matias Myttynen saa vierelle Ilveksen ajoilta tutun laiturin, Marko Anttilan. Toisellakin ketjukaverilla on vyöllä jääkiekon maailmanmestarin arvo. 

Jokerien seurajohto venyi lisähankintoihin, kun Veli-Matti SavinainenMika Niemi ja Ahti Oksanen joutuivat loukkaantuneiden kirjoihin. Jokerit nappasi vapailta markkinoilta Matias Myttysen, joka pelasi viime kaudella KHL:ää Riian Dynamossa. 

Myttynen peri heti ensimmäisissä treeneissä Niemen paikan nelosketjussa Marko Anttilan ja Antti Pihlströmin sentterinä. 

Myttynen nousi Ilveksen liigajoukkueeseen kaudella 2009–10. Joukkuekaverina oli silloin muuan Anttila, joka pelasi SM-liigassa jo kuudetta kauttaan. 

– Hän oli nuori poika, mutta hyvä pelaaja jo silloin. Myttynen on hyvä luistelemaan ja hänellä on hyvä pelinäkemys, Anttila sanoi Jokerien kauden avaustilaisuudessa. 

– Aika paljon hän on kehittynyt henkisesti ja pelillisesti nähtyään maailmaa. 

Anttilan mielestä Niemessä ja Myttysessä on paljon samaa.

– Molemmat lukevat peliä ja rytmittävät sitä hyvin. 

"Ei tarvitse sählätä joka paikassa"

Anttila oli yksi Leijonien keskushahmoista viime kevään maailmanmestarijoukkueessa. Pihlström puolestaan juhli mestaruutta 2011. 

Kaksikon väliin on helppo tulla, sillä he ovat pelanneet tiivisti samassa ketjussa viime vuosina. 203-senttinen Anttila ja 180-senttinen Pihlström ovat ulkomuodoltaan eri puusta, mutta he ajattelevat pelistä samalla tavalla. 

Pihlströmin mielestä ketjukaverin on helppo lukea Anttilan liikkeitä. 

– Hänen kanssaan tietää mitä tekee. Ei tarvitse mennä sähläämään joka paikkaan, kun tietää, että Anttila hoitaa tilanteen, Pihlström sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat